Μαζική η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

Μαζική η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

Μαζική ήταν η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση χθες Τετάρτη, που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, σωματεία και φορείς, στην πλατεία Σαπφούς ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και πορεία στο κέντρο της πόλης με προορισμό το Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στον Μακρύ Γιαλό, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από σωματεία και φορείς, όπως κάθε χρόνο.

Την απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν, η Ζωή Γιαννακά, εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Μάκης Βενέτας, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΤΕ Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Αλεξίου εκ μέρους του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, ο Αλέξανδρος Ζάμπρας, εκ μέρους της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ενώ την την κεντρική ομιλία την έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Μπάμπης Ντινενής.

Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Με μία μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Λέσβου τίμησαν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Απεργοί από διάφορους κλάδους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και των σωματείων, διατρανώνοντας πως ο αγώνας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.

Την απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν: η Ζωή Γιαννακά, εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Μάκης Βενέτας, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΤΕ Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Αλεξίου εκ μέρους του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, ο Αλέξανδρος Ζάμπρας, εκ μέρους της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Στην αρχή της ομιλίας του, έδωσε πληρωμένη απάντηση στον Υπουργό «εμπορίας της υγεία» που αποκάλεσε κάφρους τους εργαζόμενους, θυμίζοντας του τι πραγματικά σημαίνει να είσαι κάφρος με την πολιτική που ακολουθείς.

Στην συγκέντρωση διαβάστηκε και μοιράστηκε στους συγκεντρωμένους γράμμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, για να μην ερημώσουν τα χωριά τους, για να μην ξεπουληθεί όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης, όπου οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, των σωματείων, των φορέων, αλλά και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ κατέθεσαν στεφάνια και τραγούδησαν με υψωμένες γροθιές τη «Διεθνή».

To top