Καιρός: Συναγερμός για την κακοκαιρία «Π» – Το Βόρειο Αιγαίο στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Καιρός: Συναγερμός για την κακοκαιρία «Π» – Το Βόρειο Αιγαίο στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Ιδιαίτερα ανησυχητικοί εμφανίζονται οι μετεωρολόγοι για το νέο ισχυρό  κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Π», που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το Βόρειο Αιγαίο περιλαμβάνεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου με προβλέψεις για ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Το σκηνικό του καιρού μετατρέπεται σε φθινοπωρινό από σήμερα (2/11), με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Το Σάββατο ωστόσο, προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρά φαινόμενα και κρούουν καμπανάκι ακόμη και για πλημμύρες.

Ο μετεωρολόγος  Γιάννης Καλλιάνος κατέγραψε  σε ανάρτησή του τις περιοχές, που είναι υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τα δυτικά, τα βόρεια και το Βορειοανατολικό Αιγαίο θα δεχθούν κατά πάσα πιθανότητα τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
Νεότερα για την κακοκαιρία του Σαββάτου :

Στο εσωτερικό της κόκκινης καμπύλης βρίσκονται οι περιοχές «Υψηλού Κινδύνου». Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πολύ αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ή και χαλαζοπτώσεις που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Περιοχές με το εικονίδιο «SOS» :

Επτάνησα, Ήπειρος, Δυτική Θεσσαλία, Δυτική Στερεά, Κεντροδυτική Πελοπόννησος, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι τα τμήματα εκείνα που θα δεχθούν κατά πάσα πιθανότητα τον μεγαλύτερο όγκο νερού, είναι εκείνες οι περιοχές που οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν μεγάλη ένταση (και πιθανότατα και διάρκεια) και που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Η κεραυνική δραστηριότητα σε αυτά τα τμήματα θα είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους κατοίκους. Οι δείκτες αστάθειας προμηνύουν τοπικά επικίνδυνες βροχοπτώσεις.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ
Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/11) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Όπως αναφέρεται σε αυτό, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (3/11) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (5/11) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

To top