«Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας» στα Τσαμάκια

«Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας» στα Τσαμάκια

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, την ετήσια γιορτή “Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας” που έχει καθιερώσει η “Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας” εδώ και 16 χρόνια.

Η εκδήλωση έγινε σ’ έναν πανέμορφο πνεύμονα πρασίνου, το άλσος Τσαμάκια.
Μετά από μια εβδομάδα προετοιμασιών καταφέραμε να ετοιμάσουμε έναν καθαρό χώρο, χωρίς σκουπίδια, χωρίς χόρτα και με 3 νέες διαμορφωμένες πίστες, στο μέλλον της ποδηλασίας του τόπου μας, τα παιδιά. Το Σάββατο από νωρίς 10δες παιδιά (μαζί με τους γονείς τους) όλων των ηλικιών και φύλων συνέρρεαν το απόγευμα στο αλσύλλιο, για να πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στην ορεινή ποδηλασία.
Ηλικιακά τα παιδιά από 6 έως 16 χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Τα μικρά στο κέντρο της πλατείας διδάχτηκαν από τον εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου Παναγιώτη Γιαννούλη (Ticket2Ride) μαθήματα και παιχνίδια ασφαλούς οδήγησης, σταθερή πορεία, φρενάρισμα και ασκήσεις ελιγμών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με κώνους. Τα λίγο μεγαλύτερα μεταφέρθηκαν με εκπαιδευτή τον Σύμβουλο του Πο. Συ. Λέσβου Μάνο Χατζέλη, μέσα στο δάσος, για τα πρώτα τους μαθήματα στο χώμα, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος τα μεγαλύτερα με τις οδηγίες του Έφορου του Πο. Συ. Λέσβου Γιάννη Βεγιάννη, πήραν γερές βάσεις με πιο σοβαρά μαθήματα, σε μεγάλη διαδρομή που είχε χαραχθεί για τις ανάγκες κι έφτανε ως τη Φυκιότρυπα. Το πάθος όλων των παιδιών, η χαρά τους, το χαμόγελο στα πρόσωπα, αλλά και η επιμονή τους να τα “καταφέρουν”, οι ατέλειωτες δυνάμεις τους για “ακόμα ένα γύρο” μας γέμισε δύναμη, κουράγιο και επιθυμία να επαναλάβουμε την εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ποδηλατικά δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν και εξέλιξαν τις οδηγικές τους ικανότητες από τόσο μικρή ηλικία.

To top