Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με διακοπές η αποστολή σημάτων στην Singular

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με διακοπές η αποστολή σημάτων στην Singular

Με ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές – παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές καταβάλλεται και αντιμισθία- αλλά και με προβλήματα στην αποστολή των στοιχείων στην Singular προχωρά η εκλογική διαδικασία στη Λέσβο.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι το σύστημα λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου «έπεσε» και καθυστερεί η αποστολή στοιχείων από τα εκλογικά τμήματα. Η πρώτη αποστολή στις 11 το πρωί, προχώρησε ομαλά. Όπως τονίζεται από την Περιφέρεια και στις προηγούμενες εκλογές παρουσιάσθηκαν τέτοιου είδους προβλήματα λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ωστόσο αντιμετωπίσθηκαν και η διαδικασία συνεχίσθηκε ομαλά.

Παρά τις μεγάλες ουρές στα εκλογικά τμήματα, η συμμετοχή των πολιτών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.   Οι ουρές ωστόσο οφείλονται στο χρονοβόρο της διαδικασίας αφού οι εκλογείς χρειάζονται περισσότερο χρόνο πίσω από τα παραβάν προκειμένου να ψηφίσουν για δυο διαφορετικές ψηφοφορίες και να επιλέξουν ανάμεσα σε μεγάλο όγκο ονομάτων κυρίως στα δημοτικά ψηφοδέλτια Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου στις 2 το μεσημέρι, σε εκλογικό τμήμα της Χρυσομαλλούσας είχε ψηφίσει μόλις  το 20% των εγγεγραμμένων. Αυτό βέβαια έχει να κάνει, πέρα από την αποχή ψηφοφόρων  και με την ανάγκη εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές .

 

To top