Ο Γιάννης Καψάλης στο «Κτήμα Οινοφόρος»

Ο Γιάννης Καψάλης στο «Κτήμα Οινοφόρος»

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στο Κτήμα Οινοφόρος στις 21:30 το βράδυ ο μοναδικός ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους» .

Μαζί του ο Γιώργος Γιασεμής και ο ταλαντούχος σολίστ του κλαρίνου, Μάκης Τσίκος.

Ο Γιάννης Καψάλης είναι Έλληνας στιχουργός και τραγουδιστής του λαϊκού άσματος, αντλώντας έμπνευση από τον παππού του, Χρόνη Καψάλη, έναν εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων οργανοπαικτών (κλαρίνο) στην ιστορία του ρεμπέτικου και παραδοσιακού μπουζουκιού.

Με ιδιαίτερη αγάπη στην Ηπειρωτική μουσική (ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του,

Σταύρου Καψάλη), ο Γιάννης Καψάλης ξεκίνησε από μικρός ακόμα να ασχολείται με την 5η τέχνη, παίζοντας με τα κρουστά του όσο ο πατέρας του τραγουδούσε.

Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του καλλιτέχνη έλαβε χώρα σε πανηγύρι του χωριού του, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, όταν σε ηλικία 12 ετών ερμήνευσε το ”Πιό καλή η μοναξιά” του Γιάννη Πάριου. Ο πατέρας του ανέλαβε να μάθει στον Γιάννη κιθάρα, φωνητική και Βυζαντινή μουσική, με τον καλλιτέχνη να εξειδικεύεται στο δικό του στυλ μουσικής όσο μεγάλωνε.

Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Σάκης Ρουβάς, ο Βασίλης Καρράς, η Κατερίνα Στικούδη, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Πάνος Κιάμος και πολλοί άλλοι, ο «αοιδός της Ηπειρωτικής μουσικής» έχει κάνει θραύση ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις σε clubs, πλατείες, μπουζούκια και πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα.

To top