Αναστασία Αντωνέλλη | Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Κώστα Μουτζούρη

Αναστασία Αντωνέλλη | Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Κώστα Μουτζούρη

Φίλες και φίλοι,

Επί δεκατρία χρόνια, έχω την Μεγάλη Τιμή να επιλέγομαι με την ψήφο σας να σας εκπροσωπώ, απο το 2010-2019 στην υπηρέτηση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις ανεξάρτητες Δημοτικές Αρχές του Δημήτρη Βουνάτσου και του Σπύρου Γαληνού και απο το 2019 μέχρι σήμερα στην Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση με τον Ανεξάρτητο Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς για την έως τώρα εμπιστοσύνη, εκτίμηση και αγάπη σας!

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, εάν και εσείς κρίνετε ότι υπηρέτησα την εντολή σας όλα αυτά τα χρόνια με εντιμότητα, εργατικότητα, ανθρωπιά και μαχητικότητα, σας προσκαλώ να μου ανανεώσετε την εντολή σας με την ψήφο σας, προκειμένου να συνεχίσω μαζί με τον Κώστα τον Μουτζούρη, το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα: να ολοκληρώσουμε το “Άλμα Ανάπτυξης για τα νησιά μας! Εμπιστευτείτε μας ξανά! Γιατί εμείς έχουμε αποδείξει, θέλουμε και μπορούμε να τιμάμε τον όρκο μας και να υπηρετούμε το Δημόσιο Συμφέρον μόνον!

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΓΙΑΤΙ:

:Τιμώ, σέβομαι και δεν προδίδω συνεργασίες που έχουν αποδείξει ότι διέπονται απο εντιμότητα.

O Kώστας Μουτζούρης: Απέδειξε ότι είναι Αυτοδιοικητικός και Ανεξάρτητος.

Απέδειξε ότι είναι Μαχητικός και Αποτελεσματικός.

Απέδειξε ότι το καλό του τόπου μας είναι πάνω και πέρα απο κομματικές σκοπιμότητες.

Απέδειξε ότι είναι Δημοκρατικός και Συνεργατικός

Απέδειξε ότι οι όποιες εξουσίες δεν τον μεταλλαξαν! Συνεχίζει να είναι Λαϊκός, Ταπεινός και Ανθρώπινος.

ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ και ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ:

Απο το 2019 μέχρι σήμερα να πραγματοποιηθούν έργα, αναθέσεις και πληρωμές προϋπολογισμού 300.000.000 ευρώ. Από τη 12η θέση απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων του 2019 έχουμε ανέβει στην πέμπτη το 2023. Παραλάβαμε το 2019 έναν τακτικό προϋπολογισμός 52 εκατομμυρίων ευρώ και με διεκδίκηση περιορισμό της σπατάλης και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τον φτάσαμε στα 77 εκατομμύρια ευρώ το 2023. Επενδύσαμε 4.500.000 ευρώ στην ανάδειξη του Πολιτισμού, στην προώθηση του αθλητισμού και στην Τουριστική Προβολή των νησιών μας, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά και να δημιουργούν ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης του εισοδήματος των κατοίκων μας. Είμαστε στην πρώτη θέση πανελλαδικά στην αναλογία διάθεσης κονδυλίων /κατοίκων στην οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 45.000.000 ευρώ στην περίοδο του covid. Προχωρήσαμε στην αξιοποίηση μελετών που χρόνια ήταν ξεχασμένες και στην σύνταξη νέων, με αποτέλεσμα τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων εκατομμυρίων ευρώ για τα νησιά μας.

ΛΟΓΟΔΟΤΏ ΣΕ ΕΣΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Παραλάβαμε έναν προϋπολογισμό ύψους 52.000.000 ευρώ και καταφέραμε με συνεχή και επίμονη δουλειά, περιορισμό της σπατάλης, σωστή διαχείριση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων το 2023 ο προϋπολογισμός μας να είναι περίπου 77.000.000 ευρώ.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η μόνη Περιφέρεια που διαθέτει τετραετές επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τον πολιτισμό, το οποίο συντάχθηκε με την έκδοση δημόσιας πρόσκλησης στα πρότυπα του ΕΣΠΑ. Υλοποιήθηκαν 2019-2023 Έργα και Δράσεις Πολιτισμού προϋπολογισμού 1.300.000 €.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού ένα ενιαίο Φεστιβάλ Πολιτισμού με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού των τεχνών και των καλλιτεχνών όλων των νησιών της Περιφέρειας μας με την ονομασία «Ανθρώπων Τέχνη…..» υλοποιώντας 126 δράσεις σε όλα τα νησιά μας.

ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

1) ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ: Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ανάδειξης του Πολιτισμού των νησιών της Π.Β.Α από το 1821 μέχρι σήμερα, προϋπολογισμού 316.500€. ( τελικό στάδιο υλοποίησης).

2) ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ 2014-2020 «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ, «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη αγροτικών και παράκτιων περιοχών της νησιωτικής υπαίθρου»»:

● “Χώρος Θερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Κινηματογραφικών Προβολών – Προμήθεια Εξοπλισμού” (οπτικοακουστικού & ξενοδοχειακού) του πολυχώρου πολιτισμού “Αρχοντικό Γεωργιάδη” (τελικό στάδιο υλοποίησης)

● “Θερινό Εικαστικό Εργαστήρι στη Λέσβο: Ήταν ένα Μικρό Καράβι… στη Λέσβο – Σύγχρονα Έργα – Ο Διαχρονικός Ρόλος της Θάλασσας στο Πολιτισμό της Λέσβου”, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εικαστικό εργαστήρι στον Σταθμό της Α.Σ.Κ.Τ στο Μόλυβο τα έργα του οποίου εκτέθηκαν τον Μάιο του 2023 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη στην Μυτιλήνη και στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.Κ.Τ στην Αθήνα (υλοποιήθηκε)

● “1922-2022. H Μικρασιατική Καταστροφή – Θαλασσινή γέφυρα πολιτισμού στη Λέσβο” με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, όπου υλοποιήθηκαν δύο ημερίδες και ένα διήμερο επιστημονικό συνέδριο, βιωματικό σεμινάριο καθώς και μια εκδήλωση – συνολικά πραγματοποιήθηκαν 4 δράσεις (υλοποιήθηκε)

Συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 219.095,35€.

3) ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ 2014-2020 ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020»:

● “Λήμνου Γεύσεις” – διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στη Μύρινα με θέμα: Τοπικά Προϊόντα Λήμνου & Διατροφική Αξία με ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές που πραγματεύονται σε αυτά τα αντικείμενα και έχουν εντρυφήσει στη συγκεκριμένη θεματολογία (προς υλοποίηση)

● “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΣΙΩΝ” προμήθεια Παραδοσιακών Φορεσιών, για την κάλυψη αναγκών των λαογραφικών/πολιτιστικών κτλ συλλόγων της Λήμνου

Συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 99.711,00€.

2) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Αίτημα Χρηματοδότησης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ύψους 1.375.000€.

3) ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ : Αιτιολογημένο αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού για την στήριξη των ντόπιων καλλιτεχνών στα πλαίσια της χρηματοδότησης του Υπουργείου για τον πολιτισμό λόγω Covid, εγκρίθηκε το ποσό των 100.000€.

6) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣΒΟ 2.500.000-50.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ» : Υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνολικού ποσού 37.200€ (Υλοποιείται)

ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ UNESCO

Με αίτημα μας και συλλογική δουλειά καταφέραμε την ένταξη του “Αγιασώτικου Καρναβαλιού”, του Μεσοτοπίτικου Καρναβαλιού, της “Μόστρας Θυμιανών” και του “Καδής στους Σπαθαραίους” Σάμου, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

1) ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: σύνταξη μελετών, αδειοδοτήσεις κ.λ.π. για επισκευή και πλήρη αποκατάστασή και την μετατροπή του σε Κέντρο Πολιτισμού(προσεχώς διαγωνισμός) .

2)ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: επισκευή και αποκατάσταση της εξωτερική όψης του κτιρίου προκειμένου να αναδειχθεί η πολύτιμη αρχιτεκτονική του ταυτότητα.

3)ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ: Επισκευή και αποκατάσταση

ΘΕΑΤΡΟ

Συνδιοργανώσαμε είκοσι (20) παραστάσεις την περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριος 2023.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν δεκαοκτώ (18) συναυλίες την περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριος 2023.

Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που υλοποιήσαμε Δράση Ενίσχυσης Εισοδήματος των Επαγγελματιών Μουσικών στα Νησιά της Περιφέρειας μας το 2022 με την χρηματοδότηση του ΥΠ.ΠΟ.Α και το 2023 από ίδιους πόρους.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Συμμετείχαμε ως συμπαραγωγοί, (συν)διοργανώσαμε και αναλάβαμε την παραγωγή σε οκτώ (8) ταινίες και ντοκιμαντέρ την αντίστοιχη χρονική περίοδο

“Σμύρνη μου Αγαπημένη” με την Μιμή Ντενίση

● «Λesvia» & «Τα πνεύματα της πέτρας» της Τζέλλης Χατζηδημητρίου

● «Τα Ξυλοκάμινα της Ικαρίας» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ».

● Επετειακό αφιέρωμα για τα 100 Χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

● Ιστορικό ντοκιμαντέρ με θέμα την Σφαγή της Χίου με την «Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου

● Συμπαραγωγή ταινίας μεγάλου μήκους «Η ΓΥΑΛΑ» του Σαμιώτη σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Φραγκούλη

● Συμπαραγωγή της ταινίας «ΚΙΒΩΤΟΣ» με την εταιρία PLANKTON

ΑΝΑΔΕΙΞΗ – ΠΡΟΒΟΛΗ

Πραγματοποιήσαμε έντεκα (11) δράσεις για την προβολή του πολιτισμού των νησιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου φιλοξενία εκπομπής «Το Αλάτι της Γη», φιλοξενία της εκπομπής «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» κ.λ.π .

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Προχωρήσαμε στην αγορά σαράντα τριών (43) διαφορετικών τίτλων βιβλίων, συγγραφέων από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τα παραδώσαμε σε σχολεία και σε πολιτιστικού συλλόγους, προκειμένου να αναδείξουμε τους ντόπιους συγγραφείς μας.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συμμετείχαμε σε πέντε (5) δράσεις υποστηρίζοντας σχολεία σε μαθητικούς διαγωνισμούς και βραβεύοντας μαθητές για την διάκριση τους σε διαγωνισμούς.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Συμμετείχαμε σε τριακόσιες δέκα πέντε (315) συνδιοργανώσεις, γιορτές, προβολές εθίμων και εκθέσεις, για την ανάδειξη και προβολή του Πολιτιστικού κεφαλαίου των νησιών μας και την κοινωνία των Πολιτών και την Κοινωνική συνοχή.

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνδιοργανώσαμε μαζί με το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Europe Direct Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Οινουσσών, 3 Θερινά Σχολεία στις Οινούσσες με συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών από όλο τον κόσμο με θέμα τον Πολιτισμό και τον ρόλο του στην Ευρωπαϊκή συνοχή και την Ευρώπη των Λαών.

Φίλες και Φίλοι, θέλω να επισημάνω:

Όλα όσα αναφέρω, είναι Πράξεις και όχι λόγια, σεβόμενη την υποχρέωση μου να λογοδοτώ σε Εσάς. Πράξεις που πιθανόν, δεν θα καταφέρναμε αν δεν είχαμε την πλήρη στήριξη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και φυσικά την συνεργασία, την συνέργεια και την συμπαράσταση όλων αυτών των υπέροχων ανθρώπων του τόπου μας!

2010-2019:

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Δήμου Λέσβου – Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

• Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο(Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση) – Οδοντιατρείο (σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου).

• Κοινωνικό Παντοπωλείο – Δημοτική Ιματιοθήκη.

• Δωρεάν συσσίτιο απόρων Δημοτών

• Δημιουργία και λειτουργία «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στην Καλλονή, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

• Δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Απόρων Καρκινοπαθών στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

• Τράπεζα Ευρέσεως Εργασίας Ανειδίκευτου προσωπικού.

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στον Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής 2011-2018, Συνολικές Χρηματοδοτήσεις: 20.477.293 ευρώ

• Δημιουργία- Εξοπλισμός και Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας- φτώχειας, συνολική χρηματοδότηση 1.479.722 ευρώ,

• Επισκευή το 2014, του 4ου (ΠΙΚΠΑ) Παιδικού Σταθμού αρχικ. προϋπολογισμού 466.000 ευρώ.

• Επισκευή 1ου Παιδικού Σταθμού προϋπολογισμού 307.541 ευρώ

• Επισκευή Παιδικού Σταθμού Πλωμαρίου, προϋπολογισμού 90.997 ευρώ

• Αντικατάσταση εξοπλισμού Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λέσβου, προϋπολογ. 258.341 ευρώ

• Δημιουργία- Λειτουργία Κέντρων Κοινότητας Δήμου Λέσβου συνολική χρηματοδότηση 599.280 ευρώ, εξασφάλιση λειτουργίας έως το 2020.

• Κοινωνικό Φαρμακείο- Παντοπωλείο Δήμου Λέσβου συνολική χρηματοδότηση 243.360 ευρώ, εξασφάλιση λειτουργίας έως το 2020.

• ΤΕΒΑ -Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, συνολικού προϋπολ. 3.250.000 ευρώ.

• «Οικογενειακή και Επαγγελματική Εναρμόνιση» συνολική (2011-2018) χρηματοδ. 2.067.916 ευρώ.

• Δημιουργία Νέου Παιδικού Σταθμού στον Μανταμάδο /Κάπη, συνολ. Προϋπολ 196.593 ευρώ • Δημιουργία Νέου Βρεφικού Τμήματος στον Παιδικό Σταθμό Αγίας Παρασκευής, συνολ. Προϋπολ 10.912 ευρώ

• Προμήθεια Εξοπλισμού Παιδικού Μανταμάδου- Βρεφικού Αγίας Παρασκευής, συνολ. Προϋπ. 41.172 ευρώ

• Προσαρμογή υποδομών όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λέσβου στις απαιτήσεις του Προεδρικού Διατάγματος συνολικού προϋπολ.1.213.000 ευρώ

• Υλοποίηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι από 2011-2018, συνολική επιχορήγηση 10.560.000 ευρώ.

Απο την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δημιουργήθηκαν στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου 47 νέες θέσεις εργασίας.

Έχω την επιθυμία, το μεράκι, την γνώση και την εμπειρία να συνεχίσω και να προσφέρω την δουλειά μου ξανά στην νέα Περιφερειακή Αρχή που θα προκύψει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, στο πλάι του Κώστα Μουτζούρη!

Εσείς θα αποφασίσετε και θα κρίνετε εάν θέλετε και αξίζει να συνεχίσω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αναστασία Αντωνέλλη

 

To top