Με 140 συμμετοχές η 5η Σκυταλοδρομία Λέσβου

Με 140 συμμετοχές η 5η Σκυταλοδρομία Λέσβου

Με τη συμμετοχή περίπου 140 δρομέων όλων των ηλικιών ξεκίνησε στις 9 το πρωί του Σαββάτου η 5η Σκυταλοδρομία Λέσβου που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Σύλλογος δρομέων Λέσβου ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Στην σκυταλοδρομία συμμετέχει για άλλη μια χρονιά σταθερά ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας  ο οποίος έτρεξε στην πρώτη διαδρομή μέχρι την Παναγιούδα. 

Το Σαββατοκύριακο οι δρομείς θα διανύσουν  320 χιλιόμετρα περιμετρικά του νησιού, σε 36 περίπου διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι δρομείς είχαν φθάσει στο βόρειο τμήμα της Λέσβου πέρασαν από Μόλυβο και Πέτρα. Στις 8.30 το βράδυ αναμενόταν   στο Μουσειο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι και θα συνεχίσουν στο νότιο τμήμα για να καταλήξουν στη Μυτιλήνη την Κυριακή στις 17.30.

Η Σκυταλοδρομία Λέσβου που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, εκτός από αθλητικό γεγονός με μαζική συμμετοχή όλων των ηλικιών, προβάλει τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου, νησιού-γεωπάρκου της UNESCO. Η εκδήλωση αποτελεί το κορυφαίο δρομικό γεγονός που διεξάγεται στη Λέσβο, με τη σκυτάλη να μεταφέρεται νυχθημερόν σε συνολική απόσταση 320 χιλιομέτρων περιμετρικά του νησιού, σε 36 περίπου διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή

Από την πλατεία Σαπφούς που ήταν το σημείο εκκίνησης  στις 9.00 στη συνέχεια η σκυτάλη κινήθηκε  βόρεια προς Μανταμάδο και διασχίζοντας το νησί περιμετρικά και αριστερόστροφα θα επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης το απόγευμα της Κυριακής περί τις 17.00. Σε επιλεγμένα σημεία αλλαγής της σκυτάλης θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις από τοπικούς φορείς. Στα τελευταία μέτρα της διαδρομής την σκυτάλη θα μεταφέρουν τα παιδιά της Κυψέλης, ενώ στην τελετή λήξης θα συμμετάσχει η Μαρία Κάσσου, πρωταθλήτρια δρόμων μέσων αποστάσεων από τη Λέσβο με σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

To top