Τρίτος ποδηλατικός γύρος στον Ασώματο

Τρίτος ποδηλατικός γύρος στον Ασώματο

Ο τρίτος γύρος του Λεσβιακού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας 2023 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ασώματο την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 στις 6:30 το απόγευμα.
Η εκκίνηση δόθηκε σε γκρουπ μια και το γραφικό χωριουδάκι της Λέσβου αδυνατούσε να χωρέσει στην κεντρική του πλατεία όλους τους αθλητές μαζί.
Ο Ασώματος είναι ένα πανέμορφο χωριό της Λέσβου χτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου σε υψόμετρο 260 μέτρων με πληθυσμό περίπου 260 άτομα, 20 χλμ δυτικά της Μυτιλήνης.
Πανέμορφα επιβλητικά κτίρια, λιθόστρωτοι δρόμοι απ’ άκρη σ’ άκρη του χωριού (χωρίς ούτε μια λακούβα), χωρίς τσιμέντα, με παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, μέσα στο πράσινο, μέσα στα νερά, με μια επιβλητική εκκλησία στο κέντρο του χωριού, γραφικά καφενεδάκια στην κεντρική πλατεία και γενικά μια εικόνα ενός πολύ προσεγμένου χωριού που αξίζει να επισκεφτείτε.

Στα Αγωνιστικά:
Η πιο συγκλονιστική κατηγορία του αγώνα ήταν αδιαμφισβήτητα η Τζούνιορ. Από την εκκίνηση, όλοι μαζί σ ένα γκρουπ ακολουθούσαν σαν επαγγελματίες αθλητές, σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια της διαδρομής, τον αγώνα. Οικονομία δυνάμεων, τακτική και στρατηγική γύρο με το γύρο. Η εμφάνιση του γκρουπ ήταν συγκλονιστική. Η ταχύτητα που περνούσαν όλοι μαζί, ο θόρυβος, η ένταση ήταν όλα πολύ συγκλονιστικά. Ο κόσμος χειροκροτούσε σε κάθε πέρασμα του θεαματικότερου γκρουπ του αγώνα που δίκαια έκλεψε την παράσταση. Στο τέλος και στο δεύτερο μισό του τελευταίου γύρου ξεκίνησαν δυναμικά το σπριντ τερματισμού. Οι εξαιρετικές στρατηγικές κινήσεις από το νεαρότερο σε ηλικία γκρουπ του αγώνα αποδεικνύει το μεγάλο πάθος των νέων Λέσβιων αθλητών και ότι οι τακτική και η στρατηγική δεν είναι πάντα το προνόμιο των έμπειρων! Με ολόκληρο το γκρουπ να τερματίζει με διαφορές δευτερολέπτων, διαμορφώθηκε και το βάθρο που είχε πρώτο τον Χρήστο Σαχλό, δεύτερο τον Δημήτρη Μαντό και τρίτο τον Marcus Schwabe. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Νίκος Τσιγκρίτης, Αντώνης Κοζπής και Χαράλαμπος Μπαρέλλης. Όλοι στον ίδιο γύρο με μηδενικές διαφορές στον τερματισμό, σε έναν αγώνα που πραγματικά κατατάσει το συγκεκριμένο γκρουπ στα θεαματικότερα του πρωταθλήματος με συνεχείς ανακατατάξεις και ανταγωνισμό που σίγουρα θέλουμε να παρακολουθήσουμε και στον επόμενο αγώνα.

Πολύ εντυπωσιακός ήταν και ο συναγωνισμός στην κατηγορία των γυναικών. Με αδιαφιλονίκητη διεκδικήτρια του ψηλότερου σκαλιού του βάθρου την Αφροδίτη Ζούρου, που ξεχώρισε από τον πρώτο γύρο, οι Αναστασία Χατζέλη και Κασσιανή Βαμβαδλιώτη εναλλάσσονταν συνεχώς στη δεύτερη και τρίτη θέση. Η Χατζέλη στον δεύτερο γύρο είχε μηχανική βλάβη στη μετάδοση που την επισκεύασε, χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο, που με μια υπεράνθρωπη τελική προσπάθεια αναπλήρωσε. Πρόλαβε την εξαιρετική Βαμβαδλιώτη και την πέρασε στον τελευταίο γύρο.
Μεγάλος νικητής στη κατηγορία άνδρες ο ανίκητος σε όλους τους αγώνες φέτος, Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου) που ξεχώρισε δυναμικά από το γκρουπ του, από τον πρώτο κιόλας γύρο και τερμάτισε φυσικά πρώτος με τεράστια διαφορά ακόμα κι από το δεύτερο. Δεύτερος με εκπληκτική απόδοση, που όμως δεν ήταν αρκετή για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση στο βάθρο, ήταν ο Γιάννης Γιαννόγλου (Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου) και τρίτος ο Νίκος Πέππας (Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου). Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Αντώνης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Πρίμος και Παναγιώτης Γιαννούλης (Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου).
Στην κατηγορία ηλεκτρικά το φαβορί Φώτης Τζανής πετούσε από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Ο Ιγνάτης Καλλιπολίτης με μηχανικά θέματα διεκδίκησε δυναμικά ακόμη και την πρώτη θέση και τελικά κατάφερε να μείνει μπροστά από τον τρίτο Τάκη Ψαρρό κατακτώντας τη δεύτερη θέση του βάθρου. Τελικά Τζανής, Καλλιπολίτης και Ψαρρός ανέβηκαν στο βάθρο με έναν εντυπωσιακό Γιώργο Μαντό να τερματίζει 4ος αφήνοντας 5ο τον Τιμολέοντα Κουτρούπη κι 6ο τον Στρατή Τουραμάνη.
Στους Μάστερ ο θρύλος και πρωταθλητής Ελλάδας 2023 Γιώργος Σαραϊδάρης (Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου) έσβησε τον ανταγωνισμό στην κατηγορία μάστερ αφήνοντας ένα γύρο πίσω του τον Μπάμπη Μπουντάκη (Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου) και 3ο τον Γρηγόρη Μαλαπάσχα. Τη 6άδα συμπλήρωσαν οι Αλέξανδρος Γκέντσης, Βασίλης Μωυσής και Δημήτρης Μπάτσιος.

Στους Βετεράνους Κώστας Λαϊνάς και Γαβριήλ Σαχλός τερμάτισαν (πρώτος – δεύτερος) με μικρή διαφορά στον ίδιο γύρο. Ένα γύρο μετά ακολούθησαν 3ος ο Ανδρέας Τριανταφύλλου, 4ος ο Δημήτρης Μοσχόβης που είχε πτώση με μεγάλη ταχύτητα στον 4ο γύρο και χρειάστηκε την πολύτιμη περίθαλψη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Λέσβου, με 5ο τον Προκόπη Λινάρδο και 6ο τον Παναγιώτη Καμάτσο.
Η φιλόξενη κοινότητα Ασωμάτου και η δραστήρια πρόεδρος κα Λουκία Κορδογιάννη, ανανέωσε το συμβόλαιο αγωνιστικής συνεργασίας και για το 2024, οπότε θα έχουμε ξανά και του χρόνου αγώνα στο χωριό.
Ο μεγάλος χορηγός του αγώνα ήταν οι Αφοί Γ. Πετριτζικλή Ο.Ε, ενώ υποστήριξη παρείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωμάτου “ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ”, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, η Κοινότητα Ασωμάτου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.

Η συνέχεια στις 3 Σεπτεμβρίου 2023 στο Σίγρι, για το 4th PETRIFIED FOREST MTB ADVENTURE

To top