Κώστας Μουτζούρης: «Κατακόρυφη αύξηση των ροών τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι»

Κώστας Μουτζούρης: «Κατακόρυφη αύξηση των ροών τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι»

Την κατακόρυφη αύξηση των ροών από τα απέναντι τουρκικά παράλια το μήνα Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 σχολίασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κουρσουμπά και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Άρη Ελευθερίου. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης το μήνα Ιούλιο καταγράφθηκαν περίπου 1000 αφίξεις μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εβδομάδα 24 -30 Ιουλίου καταγράφθηκαν 411 αφίξεις ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχε μόλις 24 αφίξεις.

«Πιστεύουμε ότι το “προλαμβάνειν  βέλτιον του θεραπεύειν”Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους αριθμούς των εισερχόμενων διά της θαλάσσης , προερχόμενων μεταναστών από τα απέναντι παράλιαΤα στοιχεία που λαμβάνονται καθημερινά από την Ύπατη Αρμοστεία και τους άλλους αρμόδιους φορείς και το ΚΥΤ  παρουσιάζουν αύξηση στους αριθμούς των αφίξεων» σχολίασε ο κ. Μουτζούρης.

Την εβδομάδα 17 -23 Ιουλίου καταγράφηκαν 253 νέες αφίξεις ενώ την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 , 60 αφίξεις και την εβδομάδα 10 -17 Ιουλίου 344 νέες αφίξεις ενώ την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι 94 .

Όπως ανέφερε ο κ. Μουτζούρης την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ο πληθυσμός των αιτούντων άσυλο το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ αλλά και σε άλλες δομές ήταν συνολικά 3079. «Δεν έχουμε στόχο να ασκήσουμε κριτική αλλά να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους ώστε να λάβουν τα μέτρα τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επιστολή  από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με την οποία ζητούν να δοθεί στήριξη στην υποψηφιότητα του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Παραμένω σταθερός στις αρχές μου ανέκαθεν. Παραμένω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ έχοντας, όπως όλοι, ιδεολογική ταυτότητα η οποία είναι γνωστή σε όλους δεν επεδίωξα ποτέ πολιτικό χρίσμα, ώστε να μπορώ να κινούμαι πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Βορείου Αιγαίου».

To top