Αντάμωμα παραδοσιακών χορών στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Αντάμωμα παραδοσιακών χορών στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ που διοργανώνει με τίτλο «Ανθρώπων Τέχνη….. Ειρήνης Φάροι», διοργανώνει ένα μοναδικό Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Συλλόγων με τη συνεργασία του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας Μυτιλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου στις 5 Αυγούστου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη στις 20:30.

Στο αντάμωμα αυτό των παραδοσιακών χορών θα συμμετέχουν 180 χορευτές από Συλλόγους του τόπου μας που δήλωσαν συμμετοχή: Το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας, το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικών «Ο Άγιος Ραφαήλ», ο Σύλλογος Πελοποννησίων Μυτιλήνης «Ο Μοριάς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μεσότοπος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής «Οι φίλοι της Παράδοσης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, η Ένωση Μικρασιατών Σάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Οι Ακρίτες του Αιγαίου» και η Ένωση Ποντίων & Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα βραβευτούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον κ. Μαρωνίτη Ιωάννη, πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων οι οικογένειες των κεραμιστών- αγγειοπλαστών Κουρτζή και Χατζηγιάννη καθώς επίσης και το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας για την προσφορά τους στην ανάδειξη του Λεσβιακού Πολιτισμού. Στην εκδήλωση αυτή θα υπάρχει και μια έκπληξη!

 

To top