Γεμάτη χορό και νηστίσιμες γεύσεις η δεύτερη μέρα του Lesvos Food Fest στην Πέτρα

Γεμάτη χορό και νηστίσιμες γεύσεις η δεύτερη μέρα του Lesvos Food Fest στην Πέτρα

Στην  Πέτρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση της 2ης μέρας του 5ου Lesvos Food Fest. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Πέτρας που ενορχήστρωσε μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, με νηστίσιμο μπουφέ και 180 χορευτές που χόρεψαν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου της Πέτρας.

Κατά την έναρξη της βραδιάς έγινε χαιρετισμός από τον Μωυσή Νικόλαο Μέλος του Δ.Σ του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο οι ελιές, τα σαρακοστιανά ντολμαδάκια, η νηστίσιμη σπανακόπιτα, μπορουσκέτες με αρωματισμένο ελαιόλαδο, η αγαπημένη μας φάβα και οι πατροπαράδοτες λαγάνες.

Παρόντες οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, Δημήτρης Παπαζυμούρης και οι εκπρόσωποι του δικτύου Greek Instagrammers, Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη, οι οποίοι δοκίμασαν σαρακοστιανά γλυκά, φανουρόπιτα, μπαλεζέ και κολυβόζουμο. Οι καλεσμένοι σεφ κατά τη διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης ετοίμασαν και πρόσφεραν στο κοινό την δική τους αγαπημένη εκδοχή ταραμοσαλάτας.

«Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, χορηγών και εταίρων του Φεστιβάλ. Την κάλυψη της δράσης, ως χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης, παρείχαν το AΕΟLOS TV και η ΕΡΤ.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και υποστηρικτές που συνέβαλαν δυναμικά σε αυτή τη δράση και τους εθελοντές για τον ενθουσιασμό και την αμέριστη προσφορά τους.

Πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τους 12 Συλλόγους και τους 180 χορευτές που συγκεντρώθηκαν από όλο του νησί μας για να χορέψουν παρέα παραδοσιακούς χορούς, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίων» Μυτιλήνης, το Χορευτικό Λισβορίου, τον Χορευτικό Σύλλογο Γυναικών Μανταμάδου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου «ο Αγ. Προκόπιος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης, την Σχολή Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, το Χορευτικό Δήμου Μυτιλήνης, το Χορευτικό Σκουτάρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μιστεγνιωτών» και τον Εξωραιστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Επάνω Σκάλας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους φούρνους Βελούτσου Γιώργου, Λαγούτατζη Νίκου και Παυλή Δημήτρη, τα ψητοπωλεία Καλντερίμι και Μαρίνα, τα εστιατόρια Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πέτρας, «ο Νίκος» , «Εlevenfour”, το βιβλιοπωλείο Copy Center , τα ξενοδοχεία Άλμα, Δευκαλίων, Little Bird, Miramare και Sunset, την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Antony Rent a Car, τις κάβες ποτών Cava MAX και Cava Γρηγορίου και τέλος την Γενική Εμπορική.

Σήμερα Τρίτη 18/7 τη σκυτάλη παίρνει  η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «ΜΟΔΟΥΣΑ», που  οργάνωσε τη δράση «Τα παντρεμένα».

Σας περιμένουμε στις 19:30 στις εγκαταστάσεις της, στο Ντουραχάνι Παπάδου Γέρας.

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του LesvosFoodFesthttp://lesvosfoodfest.com/program/

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Ειδικός Χορηγός: Άνοδος Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡT Αιγαίου, ΕΡΤ3 & Aeolos TV», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

To top