Παραδόθηκε το ανακαινισμένο εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου

Παραδόθηκε σήμερα Δευτέρα  από την Εργολήπτρια εταιρία και την Υπηρεσία παρακολούθησης του έργου (ΚΤΥΠ) το εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου το οποίο είχε πληγεί από τον ισχυρό  σεισμό του 2017. «Το παραδίδουμε και εμείς με την σειρά μας στους δασκάλους και τους μαθητές του Πολιχνίτου ώστε να επιστρέψουν πλέον στο σπίτι τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος παραλαμβάνοντας το κτίριο.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων Γιώργος Αλάνης, η  Αντιδήμαρχος  Παιδείας Ζαχαρούλα Ιωακείμ και η Αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη.Παρόντες ακόμη, πέραν των στελεχών της εργολήπτριας εταιρίας και της ΚΤΥΠ, ο Πρόεδρος της κοινότητας Πολιχνίτου Δημήτρης Γιανναρέλλης και μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Στρατής Αλεξίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κατωτριώτης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Δημήτρης Αλεξίου αλλά και εκπαιδευτικοί οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στο ολοκαίνουργιο σχολείο.

Το σεισμόπληκτο από το 2017, εμβληματικό σχολικό κτήριο του Πολιχνίτου, επισκευάστηκε ριζικά από τις δομικές ζημιές που είχε υποστεί και αναβαθμίστηκε πλήρως όντας πια πανέτοιμο, να υποδεχτεί ξανά τον Σεπτέμβρη τους ταλαιπωρημένους μαθητές του οικισμού.

Η διευθέτηση τώρα μίας υπόθεσης που ταλαιπωρεί τον Πολιχνίτο από τον καταστροφικό σεισμό του 2017, ήταν μία από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και απαίτησε σειρά επαφών και παρεμβάσεων για να φτάσει στο αίσιο τέλος της. Χρονολογούνται από το 2019 με τις πρώτες επαφές του Δημάρχου στα συναρμόδια Υπουργεία για να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του έργου, για να ακολουθήσουν οι μελέτες, η δύσκολη έγκριση των παρεμβάσεων από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης φυσικά ύψους 1.066.000 ευρώ, ως τη δημοπράτηση του έργου το καλοκαίρι του 2021.

Με την επίβλεψη της ΚΤΥΠ, το έργο ολοκληρώθηκε το τελευταίο διάστημα, παραδόθηκε στον Δήμο και τον Σεπτέμβρη θα παραδοθεί στους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή εξέλιξη, είναι δικαίωση της επιμονής μας αλλά και της υπομονής εκείνων που μας εμπιστεύτηκαν. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν σε μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που μπορεί να κάνει ένας Δήμος και γενικά η Πολιτεία: ένα σχολείο. Ευχαριστούμε θερμά φυσικά και την ΚΤΥΠ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάνναρη και τους ανθρώπους που κατασκεύασαν το ιδιαίτερο αυτό έργο, ενός σύγχρονου σχολείου εντός ενός ιστορικού κτηρίου».

 

 

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υπογράφει για την παραλαβή του έργου

 

 

To top