Ολοκληρώνονται τα έργα και φωταγωγείται η αγορά της Μόριας

Ολοκληρώνονται τα έργα και φωταγωγείται η αγορά της Μόριας

Υπογράφηκε η Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΡΙΑΣ», ποσού 67.213 €, από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και της Εργοληπτικής Επιχείρησης «Κρυσταλλίδης Παλαιολόγος», ένα έργο που ήταν αίτημα του πρόσφατα αποβιώσαντος προέδρου της Κοινότητας Μόριας, Γιάννη Μαστρογιάννη και χρηματοδοτήθηκε από Πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Με αφορμή την εκτέλεση του παραπάνω έργου, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, έκαναν επιτόπιο έλεγχο στα έργα, στη Μόρια, που ολοκληρώθηκαν ή βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Συγκεκριμένα:

1) στην Παιδική Χαρά : το έργο ολοκληρώθηκε και ήδη τα παιδιά της πολύπαθης, κατά τα προηγούμενα έτη, αυτής κοινότητας χαίρονται το παιχνίδι στο χώρο αυτό. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να γίνει και η ηλεκτροδότησή της.

2) στο Πλακόστρωτο Αγοράς: Με την εκτέλεση του ηλεκτροφωτισμού της αγοράς, ολοκληρώνεται, εντός του επόμενου μήνα, η ανακατασκευή και η διαμόρφωση της ασφαλτοστρωμένης-τσιμεντοστρωμένης κεντρικής οδού(Αγορά) έως την Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, με οδόστρωμα από τεχνητούς κυβόλιθους από σκυρόδεμα χρώματος γκρι και κόκκινο σε διάταξη «ψαροκόκκαλου», καθώς και η κατασκευή – ανακατασκευή των πεζοδρομίων αυτής. Επίσης ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή τμήματος του υφιστάμενου φθαρμένου πλακόστρωτου, που οδηγεί στον Άγιο Δημήτριο Μόριας.

3) στο Γήπεδο Μόριας: Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα των κερκίδων, οι οποίες, επί πολλά έτη, είχαν εγκαταλειφθεί και αντιμετώπιζαν προβλήματα στατικής επάρκειας. Η τελική επίστρωσή τους με ειδικά ακρυλικά υλικά θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

4) στο Δημοτικό Σχολείο: έγινε έλεγχος των αποπεραθέντων εργασιών: α) της Ενεργειακής Αναβάθμισης β)του γηπέδου μπάσκετ, όπου διαπιστώθηκε η αρτιότητα αυτών. Παράλληλα, ελέχθηκαν οι εργασίες που έλαβαν χώρα στο σχολείο από την Αυτεπιστασία μετά από αίτημα της Δ/ντριας, Μαριάνθης Μακρή, και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ενισχυθεί το σχολείο, εντός των επόμενων ημερών, με μία προκατασκευασμένη αίθουσα διδασκαλίας.

5) Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία όπως με την τέως προεδρεύουσα Ιωάννα Ζούρου είχε άριστη συνεργασία έτσι και στο νέο πρόεδρο της Κοινότητας, Σιβρή Αργύρη επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος συνόδευσε το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας και έθεσε διάφορα αιτήματα για την κυκλοφοριακή ανακούφιση των δημοτών αλλά και για τη λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση της κοινότητας.

«Η Δημοτική Αρχή Κύτελη υλοποιεί, και στη Μόρια, σειρά έργων που θα βελτιώσουν την αισθητική του οικισμού και θα δημιουργήσουν τις καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής. Ήδη, στο χωριό αυτό: έχει τοποθετηθεί νέα αντικεραυνική προστασία στο Γυμνάσιο Μόριας, ενώ η Αυτεπιστασία έχει προχωρήσει στην επισκευή του Κοινοτικού Γραφείου και της συντήρησης των υφιστάμενων πλακοστρώσεων αλλά και της διαμόρφωσης χώρων. Ακόμη, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της διαμόρφωσης και της περίφραξης του χώρου, του πρώην ΚΥΤ, όπου κατ’ εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού της Χώρας, κ. Κ. Μητσοτάκη, θα ανεγερθούν εκπαιδευτικά συγκροτήματα και των τριών των βαθμίδων. Η Δημοτική μας Αρχή με ενότητα και με έργα δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για τη ζωή των δημοτών, αφήνοντας πίσω το γκρίζο παρελθόν αυτής της περιοχής», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής.

 

To top