Μάχονται ακόμα στα δικαστήρια μετά απο 22 χρόνια οι γονείς του 4χρονου Παναγιώτη που έχασε άδικα τη ζωή του το 2001

Μάχονται ακόμα στα δικαστήρια μετά απο 22 χρόνια οι γονείς του 4χρονου Παναγιώτη που έχασε άδικα τη ζωή του το 2001

Προσφυγή στην Ολομέλεια του ΕΔΔΑ ετοιμάζουν οι Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γκιγκιλίνης, συνήγοροι της οικογένειας Βασιλέλλη, για την υπόθεση που μετά απο 22 χρόνια εξακολουθεί να πληγώνει το πανελλήνιο.

Ήταν Μάρτιος του 2001 όταν ο 4χρονος τότε Παναγιώτης έχασε τη ζωή του από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας, καθώς ο λογαριασμός με τη συγκέντρωση δωρεών, που θα του επέτρεπαν να δοκιμάσει μία εναλλακτική θεραπεία στο εξωτερικό, «μπλοκαρίστηκε» από την Τράπεζα ενώ οι τότε κρατικές αρχές μετα από την πανελλήνια κατακραυγή  άνοιξαν τον λογαριασμό του άτυχου μικρού δυο μέρες μετά τον θάνατό του.

Η υπόθεση πήρε δημοσιότητα όταν ο ιδιοκτήτης τής «Τηλεόρασης Μυτιλήνης» τον Μάιο του 2000, Μανώλης Γιαννακέλος, άνοιξε λογαριασμό στην τράπεζα στην Μυτιλήνη και κατέθεσε το πρώτο ποσό, προς ενίσχυση τού μικρού Παναγιώτη καλώντας στο κοινό της τοπικής κοινωνίας να πράξουν με τον ίδιο τρόπο. Όντως  χιλιάδες  Έλληνες σε σύντομο χρονικό διάστημα ευαισθητοποιήθηκαν και  συγκεντρώθηκε το ποσό των 296.291,16 ευρώ -100 εκ δραχμές τότε- δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο μικρός Παναγιώτης να ταξιδέψει στην Αμερική για την θεραπεία του.

Δυστυχώς όμως η τράπεζα εξαιτίας ενός  απαρχαιομένου νόμου οπου δεν επιτρεπόταν η άμεση αποδέσμευση χρημάτων που προέρχονται από ερανικό λογαριασμό, δέσμευσε το ποσό που μαζεύτηκε, αρνήθηκε την εκταμίευσή του και ο μικρός Παναγιώτης έχασε την ζωή του αφήνοντας πίσω τους γονείς του να δίνουν ακόμη την μάχη για την δικαίωση.

 

 

 

To top