Ενημέρωση μαθητών Δημοτικών σχολείων για το έργο και τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού

Ενημέρωση μαθητών Δημοτικών σχολείων για το έργο και τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού

Δημοτικά σχολεία της Λέσβου επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα ο Ερυθρός Σταυρός ενημερώνοντας τους μικρούς μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για τον εθελοντισμό, το ανθρωπιστικό έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Μετά από σχετική έγκριση της Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κα. Αικατερίνης Στρατάκη, καθώς επίσης και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντωνίου Αυγερινού, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, η Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Τμήματος κα. Μαρία Συμεού και εθελόντριες Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος, επισκέφθηκαν το τελευταίο μήνα τα Δημοτικά Σχολεία: Αγίας Παρασκευής, Πλαγιάς, Κεραμειών, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών προβάλλοντας εικονογραφημένη την ιστορία και το πολυδιάστατο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, με παιχνίδι και ζωγραφική.

To top