Επίσκεψη του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην “Κυψέλη”

Επίσκεψη του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην “Κυψέλη”

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α «Η Κυψέλη» επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα. Σοφία Χριστόφα, Νίκη Καλλιοντζή, Μαρία Καβουρή & Σταύρο Μυρογιάννη, τις Εθελόντριες κα. Εύη Αθανασίου, Έλλη Σάββα, Στέλλα Σπύρου, Ειρήνη Μαθιέλλη και την Κοινωνική Λειτουργό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Τμήματος κα. Μαρία Συμεού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου κα. Βάγια Αλατερού για το έργο και τις δράσεις κοινωνικής φροντίδας που υλοποιεί το Κέντρο και αντάλλαξαν ευχές με τους ωφελούμενους και το προσωπικό.

Ο κ. Βαλσαμίδης συνεχάρη την Πρόεδρο κα. Αλατερού, τα Μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό της «Κυψέλης» για το σημαντικό λειτούργημα που επιτελούν, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίζουν να στηρίζουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους το πολύτιμο έργο της «Κυψέλης».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοί στις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού (Ανθρωπισμός, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Αμεροληψία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα) συνεχίζουν να προσφέρουν αθόρυβα & ανιδιοτελώς αγάπη και αλληλοβοήθεια στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους ακούραστους εθελοντές & εθελόντριες μας. Είμαστε βαθιά υπόχρεοι, ευγνώμονες & υπερήφανοι για το πολύτιμο έργο τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους. Είναι προσφορά αγάπης, φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης !!

«Δίνε δωρεάν το χρόνο αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια ..» είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης στην «Μαρία Νεφέλη».
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει φέτος 146 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

To top