Παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης: «Ως εδώ!»

Παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης: «Ως εδώ!»

Εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο πάρκο Αγίας Ειρήνης. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σταύρος Καραβασίλης έκανε την κεντρική ομιλία όπου εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης με έμφαση στην οικονομία, την υγεία -όσο αφορά  στην αντιμετώπιση της πανδημίας- το μεταναστευτικό καθώς και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παρουσίασε το πρόγραμμα 50 ημερών του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται σε τέσσερις άξονες: Αύξηση των μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

Η Μυρσίνη Βασίλα υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αντώνης Μαντζαβέλας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λήμνο

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Τέσσερα χρόνια ΝΔ.  χρόνια Μητσοτάκη. 4 χρόνια δεξιάς ήταν αρκετά με την κοινωνία να βυθίζεται, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.
Με περισσότερους νέους να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και όσους μένουν εδώ να αντιμετωπίζουν την διαφθορά, την απαξίωση και την αυθαιρεσία του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Η φράση του Μητσοτάκη προς τους απολυμένους των Λιπασμάτων Καβάλας, μόλις χτες :
«Ξέρετε, σε μία ελεύθερη οικονομία κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους και κάποιοι περισσότεροι αποκτούν νέες δουλειές. Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία»

Αποτυπώνει με το πιο κυνικό τρόπο την διακυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε.
Με τον ίδιο κυνικό τρόπο αντιμετώπισε όσους διαφωνούσαν ή πλήττονταν από τις πολιτικές τους. Τι να πρώτό θυμηθούμε … Τα ΜΑΤ που έδερναν τους νησιώτες όταν εξέφρασαν την αντίθεση τους να γίνουν τα νησιά μας φυλακές δυστυχισμένων ανθρώπων; Την αντιμετώπιση των νέων μας στη πανδημία; Την αντιμετώπιση όσων είχαν επιφυλάξεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, που έφερε στην διαθεσιμότητα τους ίδιους ανθρώπους που χειροκροτούσαν στα μπαλκόνια, ενώ αυτός αμέριμνος έκανε Mountain bike και έτρωγε στα μπαλκόνια των βουλευτών του στην Ικαρία;
Ακόμα και η τραγική διαχείριση του δυστυχήματος των Τεμπών, που δεν είχε καμία απάντηση, εκτός από τι φταίει ο σταθμάρχης!!
Η κυβέρνηση που τους αρέσει να αμείβονται παχυλά τα δικά τους παιδιά ως άριστα goldenboys και παράλληλα μισούν ότι είναι κοινωνικό, ότι είναι δημόσιο, ότι είναι κρατικό. Βλέπουν μόνο ευκαιρίες για νέες «επενδύσεις» των κολλητών τους στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στο νερό, στην ενέργεια… Παράλληλα, η μεσαία τάξη που θα στήριζαν κοντεύει να μην υπάρχει…

Το κυρίαρχο συναίσθημα σε όλη την Ελλάδα συνοψίζεται σε δύο μόνο λέξεις:
Ως εδώ!
• Ως εδώ, με τη διαφθορά, ως εδώ με την ακρίβεια, ως εδώ με την ανασφάλεια, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με τη γενικευμένη αδικία.
• Ως εδώ, με τους μισθούς που εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, στα ενοίκια, στο ρεύμα, στα καύσιμα και στο σούπερ μάρκετ, ενώ η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια έχουν γίνει νόμος του κράτους.
• Ως εδώ, με τους αβάσταχτους λογαριασμούς στο ρεύμα και με τη ΔΕΗ να πρωταγωνιστεί στην αισχροκέρδεια και να μοιράζει να παχυλούς μισθούς και μπόνους στα γαλάζια golden boys
• Ως εδώ, με τα funds και τα κοράκια που είναι κομματικοί αξιωματούχοι όπως ο βουλευτής τους ο κ. Πάτσης, που δήθεν δεν ήξεραν τι έκανε, που αυτό που έκανε ήταν να πετά στο δρόμο οικογένειες για λίγες χιλιάδες ευρώ.
• Ως εδώ, με την κοροϊδία των συνταξιούχων. Τι μας έλεγαν; Ότι θα στηρίξουν τους συνταξιούχους. Έλεγαν ήταν ψίχουλα η 13η σύνταξη που θέσπισε και έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα την κρατούσαν. Την κατάργησαν την επόμενη κιόλας μέρα και βεβαίως έκλεψαν τα αναδρομικά, σε αντίθεση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο ερώτημα που τίθεται σε όλους μας : «και ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;» Το σχέδιο μας επιγραμματικά σε τέσσερις μόνο άξονες είναι:
1. Αύξηση μισθών.
2. Μείωση τιμών.
3. Ρύθμιση χρεών.
4. Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

Σήμερα δόθηκε και στην δημοσιότητα των πλήρες κυβερνητικό μας πρόγραμμα που θα αποτυπωθεί και σε τοπικό επίπεδο στο προεκλογικό μας αγώνα από τους υποψηφίους και τις υποψήφιες μας.

Θα αναφερθώ όμως επιγραμματικά στο πρόγραμμα των 50 ημερών για την Άμεση αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας .

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να αναδιανείμει πλούτο και ισχύ υπέρ της ολιγαρχίας και των ολιγοπωλίων. Επιδότησε την αισχροκέρδεια, άφησε ανεξέλεγκτη την αγορά, ευνόησε τα καρτέλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, θα εφαρμόσει μια δέσμη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος της πλειονότητας των πολιτών. Τα μέτρα αυτά δεν εξαντλούν τις παρεμβάσεις, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται, σε κάθε τομέα δημόσιας πολιτικής, αλλά στοχεύουν στην άμεση ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, εντός των πρώτων 50 ημερών της προοδευτικής διακυβέρνησης:

• Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα
• Θεσμοθετούμε την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στον δημόσιο τομέα οι μισθοί θα αυξηθούν άμεσα κατά 10%
• Επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη του 2019 (πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια) και χορηγούμε την αύξηση του 7,5% για το 2023 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.
• Αναστέλλουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ, μέχρι την κατάθεση συνολικού σχεδίου αντικατάστασης του πτωχευτικού νόμου της Ν.Δ. και μόνιμων μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας
• Ρυθμίζουμε το ιδιωτικό χρέος σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019
• Θεσπίζουμε ανώτατο συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%
• Φορολογούμε άμεσα τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων
• Μειώνουμε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ρεύματος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ)
• Προστατεύουμε από τις αποκοπές ρεύματος ειδικότερα τους ευάλωτους καταναλωτές, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας

Για τη δραστική μείωση τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα:

• Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Καταργούμε την καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο
• Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%
• Αφαιρούμε από τη «διευρυμένη» Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων τις αρμοδιότητες νερού και απορριμμάτων, επαναφέρουμε τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Δημόσιο

Καταλήγοντας ο  Γραμματέας της Ν.Ε  παρουσίασε τους 5 υποψηφίους του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο: την Μυρσίνη Βασίλα, τον Αντώνη Μαντζαβέλα, τον Δημήτρη Μοιρασγεντή, τον Γιάννη Μπουρνού και την Μαρία Νικολάρα
«Όλοι μαζί, όλα τα μέλη του κόμματος θα φροντίσουμε να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη.
Όπως έχει επανειλημμένως ο Πρόεδρος μας «Δεν υπάρχει νίκη του λαού χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει νίκη της δημοκρατικής πλειοψηφίας χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρια Νικολάρα
Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μοιρασγεντής

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνους

To top