Επιστολή Μπουρνού σε Πλακιωτάκη: Προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων λόγω περικοπής δρομολογίων του “Πελαγίτη”

Επιστολή Μπουρνού σε Πλακιωτάκη: Προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων λόγω περικοπής δρομολογίων του “Πελαγίτη”

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, απέστειλε χθες Τρίτη 11 Απριλίου, ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τα προβλήματα στην μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την Λέσβο, εξαιτίας της αιφνίδιας τροποποίησης του προγράμματος δρομολογίων του Ro/Ro «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» και του περιορισμού της διεξαγωγής τους από μία φορά την εβδομάδα σε μια το δεκαπενθήμερο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπουρνούς έγραψε στην επιστολή του:

” Κύριε Υπουργέ,
Η μεταφορά εμπορευμάτων, από και προς την Λέσβο, διεξάγεται, ως επί το πλείστον, από το Ro/Ro «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» της «ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ Ν.Ε». Πρόσφατα η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε αιφνιδίως την τροποποίηση του προγράμματος του συγκεκριμένου εμπορικού πλοίου μειώνοντας την – ήδη μη επαρκή – συχνότητα δρομολογίων από μια φορά την εβδομάδα σε μια φορά το δεκαπενθήμερο.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ως άνω απόφαση δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα σε πλήθος επαγγελματιών του νησιού αφού αποδιοργανώνει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας με το λειτουργικό πρόβλημα που προκαλεί, εν όψει, μάλιστα, τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, η πρόσφατη μείωση συχνότητας των δρομολογίων έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική αγροκτηνοτροφική κοινότητα εφόσον η προμήθεια του συντριπτικού ποσοστού ζωοτροφών, λιπασμάτων κλπ προέρχεται από την ηπειρωτική Ελλάδα.
Σας υπενθυμίζω ότι το φαινόμενο εγκατάλειψης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη βούληση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ελλείψει πρωτοβουλιών και δράσεων της Κυβέρνησης, επαναλήφθηκε και την προηγούμενη χρονιά εν μέσω, μάλιστα, της υψηλής τουριστικής περιόδου.
Σας καλώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ο ομαλός και απρόσκοπτος εφοδιασμός των εμπόρων του Νομού και να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση των τοπικών οικονομιών. “

To top