Εργασίες στη στέγη για “το κιρκινέτσι”

Εργασίες στη στέγη για “το κιρκινέτσι”

Πραγματικό στολίδι για την Κουλμπάρα το ανακαινιζόμενο κτήριο όπου θα στεγαστεί ο Σύλλογος κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο κτίσμα το παρακείμενο στον Άγιο Γιάννη «τον Αρμένη», όπου θα στεγαστεί ο Σύλλογος κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι». Όπως όλοι λένε, οι εργασίες πραγματικά αναβάθμισαν την όμορφη εσωτερική πλατεία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ήδη απομακρύνθηκε μεγάλη ποσότητα άχρηστων αντικειμένων και μπάζων από το εσωτερικό του κτηρίου όπου και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες καθαιρέσεις. Επισκευάσθηκε η στέγη του, τοποθετήθηκαν νέα ξύλινα κουφώματα και επισκευάστηκε και επιχρωματίσθηκε εξωτερικά το σύνολο του κτίσματος συμπεριλαμβανομένου και του ναού.
Θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης στο εσωτερικό, σοβάδες και χρωματισμοί, κατασκευή ταβανιού και δαπέδου και κατασκευή δικτύου ηλεκτροδότησης.

Για την πλατεία στη συμβολή των οδών Τζουμαγιάς και Μπιζανίου (η οποία έχει ονοματοδοτηθεί στο παρελθόν ως «πλατεία Αρμενίας» προς τιμή των Αρμένιων προσφύγων στη Μυτιλήνη του μεσοπολέμου οι οποίοι στεγάζονταν στον παλιό ναό που τους είχε παραχωρηθεί από τη μητρόπολη Μυτιλήνη για τις λατρευτικές τους ανάγκες) ο Σύλλογος απευθύνθηκε σε εταιρεία δημιουργίας «πάρκων τσέπης» προκειμένου να σχεδιαστεί ένας δημόσιος χώρος που θα τιμά την παράδοση και την ιστορικότητα της περιοχής αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες των περιοίκων και των επισκεπτών. Το έργο αφού η μελέτη του εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα κατασκευασθεί με τη χορηγία μεγάλης εταιρείας η οποία και έχει ήδη αποδεχτεί την χρηματοδότηση του. Το όλο έργο περιλαμβάνεται σε ένα πρόγραμμα που ο Σύλλογος μας θέλει να υλοποιήσει με το χαρακτηριστικό τίτλο «η γειτονιά μας αλλιώς…». Στόχος η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης και η δημιουργία «καλών παραδειγμάτων» λειτουργιών στην πόλη.

Ο Σύλλογος κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» θέλει να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην υλοποίηση των μέχρι τώρα εργασιών στη «φωλιά για το κιρκινέτσι».
– Την «ΕΛΑΪΤΗΣ Α.Ε» για την κατασκευή και την τοποθέτηση των ξύλινων κουφωμάτων.
– Τη διακοσμήτρια Βάσσια Χαϊμαλή για τη χρωματολογική μελέτη του ανακαινιζόμενου κτηρίου
– Τα συνεργεία οικοδομικών εργασιών του Μαρίνου Κουκώνη.
– Το Δήμο Μυτιλήνης για την απομάκρυνση των μπάζων και των σκουπιδιών.
Όλους τους ιδιώτες μέλη και φίλους του Συλλόγου που συνέδραμαν οικονομικά στην μέχρι τώρα υλοποίηση του όλου έργου.
Προπάντων το Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού για την εμπιστοσύνη τους και την παραχώρηση της χρήσης του χώρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο και χώρος συνάντησης και ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου και των κατοίκων της γειτονιάς.

Οι συνεχιζόμενες εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του κτηρίου χρειάζονται τη βοήθεια όλων.
Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν οικονομικά στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, παρακαλούνται να καταθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμούν στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ GR0301713550006355146844272 στο όνομα του Συλλόγου. Οι όποιες δωρεές να κοινοποιούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση kirkinetsi@gmail.com για την έκδοση της σχετικής απόδειξης.

To top