Μία γωνιά γαλλικής λογοτεχνίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στη μνήμη της Σοφίας Σίμου

Μία γωνιά γαλλικής λογοτεχνίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στη μνήμη της Σοφίας Σίμου

Εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαιδευτικό της Γαλλικής γλώσσας Σοφία Σίμου και για τον μάχιμο αγώνα που έκανε για την σύνδεση των δύο λαών μέχρι και την τελευταία της στιγμή παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Όπως αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του «η Σοφία Σίμου δεν δίδασκε μόνο τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, αλλά άφησε μαθήματα ζωής σε εκπαιδευτικούς και μαθητές».

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και της Π/θμιας Σχολικής Επιτροπής κατόπιν πρότασης της κα Σοφίας Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη, Επίτιμη πρόξενος Γαλλίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν κοντά στην ήδη υπάρχουσα βιβλιοθήκη του σχολείου, μια γωνιά Γαλλικής λογοτεχνίας για την αγαπημένη τους Σοφία όπως τόνισε η πρώην Διευθύντρια Μαρία Τζουρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και νυν Σύμβουλος Εκπαίδευσης.

Η Σοφία Σίμου φρόντισε για όλα εκείνα τα κίνητρα αλλά και τα εφόδια προκειμένου να έρθουν σε επαφή και να ταξιδέψουν στη Γαλλία δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου με έξοδα καλυμμένα από το αντίστοιχο Γαλλικό ΙΚΥ. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων υλοποίησε το πρόγραμμα, που ξεκίνησε η Σοφία Σίμου και ολοκληρώνεται με την προγραμματισμένη απολογιστική τελική συνάντηση στη Μυτιλήνη αρχές Ιουνίου 2023.

Έφυγε νωρίς, βαθιά θρησκευόμενη πάντα, λίγο πριν ξεκινήσουν όλες εκείνες οι δια ζώσης εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών και μαθητών που ξεκίνησαν με το πρώτο άνοιγμα των δεσμευτικών μέτρων προφύλαξης του covid.

Στην εκδήλωση εγκαινιάστηκε η νέα Γαλλική βιβλιοθήκη από την κα Σοφίας Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη και τη μητέρα της Σοφίας Σίμου, προβλήθηκε το video από το ταξίδι μαθητών και εκπαιδευτικών στο COLLIEGE DU VAL D’ AURE στη Νορμανδία της Γαλλίας (9-13 Μαΐου 2022) και οι μαθητές τραγούδησαν διαπολιτισμικά τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η οικογένεια της Σοφίας Σίμου, η ακόλουθος συνεργασίας Γαλλικής γλώσσας, κα Véronique Bruez που μίλησε στους μαθητές και στους γονείς.
Παραβρέθηκαν, επίσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κα Στρατάκη Αικατερίνη, ο Διευθυντής Π/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κ. Βούλγαρης Δημήτριος, ο Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας κ. Κωστούδης Κων/νος.

To top