Πρόγραμμα “ΝΑΥΣ” για την προώθηση τοπικών προϊόντων στην κρουαζιέρα

Πρόγραμμα “ΝΑΥΣ” για την προώθηση τοπικών προϊόντων στην κρουαζιέρα

H Τελική Εκδήλωση της Πράξης «ΝΑΥΣ – Αξιοποίηση Ναυτιλιακών Πληροφοριών στη Διαλειτουργικότητα Εφοδιαστικών Αλυσίδων Προμηθευτικής & Εξυπηρέτησης της Κρουαζιέρας» του προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο “Ηλιοτρόπιο”.

 

Η πράξη ΝΑΥΣ στοχεύει στη μεγιστοποίηση των πλεονεκτηματων της κρουαζιέρας, μέσα από την αξιοποίηση της περιφερειακής οικονομίας και τη δημιουργία προϋποθέσεων και εργαλείων συμμετοχής της τοπικής παραγωγής στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Κύριος σκοπός της Πράξης είναι η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας υποστήριξης για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών και αγορών τοπικών προϊόντων τα οποία μπορούν να τροφοδοτούν τα κρουαζιερόπλοια.

Στην εκδήλωση με τίτλο «ΝΑΥΣ e-marketplace: Βιωσιμότητα & Εμπορική Εκμετάλλευση της Πλατφόρμας» συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων , εταιρειών του τουρισμού καθώς και παραγωγοί από το Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την Κύπρο. Από τη Λέσβο συμμετείχαν στην ημερίδα μεταξύ άλλων   ο ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Παπαδόπουλος, ο Ταξιδιωτικός Πράκτορας Ηλίας Πίκουλος,  καθώς και εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων των 17:00 στον «Αίολο». 

To top