Μαρτιος: Μήνας Γαλλοφωνίας 2023: Οι εκπαιδευτικοί στο επίκεντρο

Μαρτιος: Μήνας Γαλλοφωνίας 2023: Οι εκπαιδευτικοί στο επίκεντρο

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της Γαλλοφωνίας και  με αυτή την αφορμή, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θέλησε να θέσει τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας στο επίκεντρο των διεθνών εορτασμών της Γαλλοφωνίας και έτσι να επιβεβαιώσει όλη την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα στους καθηγητές σε αυτήν την τόσο περίπλοκη περίοδο.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Προξενείο Μυτιλήνης έχουν τη χαρά να προσφέρουν ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες γαλλόφωνες συναντήσεις για να συνοδεύσουν τους Έλληνες καθηγητές στην αποστολή τους στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας και τους μαθητές στους γαλλόφωνους πολιτισμούς.

30 και 31 Μαρτίου 2023
Εκπαιδευτικά εργαστήρια: «Το γαλλόφωνο όχημα και φέρυ»
Στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Παρίσι), έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ταξιδιωτικών εργαστηρίων στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνει σε συνεργασία με την επίτιμο Πρόξενο της Γαλλίας στην Λέσβο Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη, ένα επιμορφωτικό διήμερο στην Μυτιλήνη στις 30 και 31 Μαρτίου 2023 από τον εκπαιδευτή κ.Hugues Denisot με θέμα “Η γαλλική γλώσσα μέσα από το παιχνίδι”

Επίσης κα. Véronique Bruez, Ακόλουθος συνεργασίας για την γαλλική γλώσσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και ο κ. Λεωνίδας Κουρμαδας, στέλεχος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν ένα εργαστήρι με θέμα την πολυγλωσσία σε μαθητές και σπουδαστές της πόλης.

Τα σχολεία της Λέσβου, θα γιορτάσουν τα γαλλικά και την πολυγλωσσία στην Ευρώπη και τον κόσμο, τη γλωσσική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το έργο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το βραβείο του Εθνικού διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2023: Prix Gisèle Vivier θα απονεμηθεί στο Δημοτικό σχολείο Αγιάσου, στην Ε’ταξη.

 

 

To top