Εγκρίθηκε εν μέσω διαμαρτυριών το πρόγραμμα τουρισμού

Εγκρίθηκε εν μέσω διαμαρτυριών το πρόγραμμα τουρισμού

Με οριακή πλειοψηφία και εν μέσω διαμαρτυριών υπερψηφίσθηκε  το μεσημέρι  της Πέμπτης, σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας για το 2023.

Η Περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Συμπαράταξη» Μαρία Νικολάρα πρότεινε τη σύσταση μιας γνωμοδοτικής επιτροπής με τη συμμετοχή φορέων και εργαζόμενων στον τουρισμό, πρόταση που έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη, στη συνέχεια όμως η ίδια απέσυρε την πρόταση τονίζοντας ότι δεν είναι επαρκείς οι δεσμεύσεις που δίνονται από την περιφερειακή αρχή.

Η Περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Πρωτογεράκη Γόμου από την πλευρά της -η οποία αρχικά είχε υπέρ ψηφίσει το πρόγραμμα- άλλαξε την ψήφο της και καταψήφισε τελικά το πρόγραμμα, επειδή αποσύρθηκε η πρόταση για σύσταση επιτροπής, παρά τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη ότι ούτως ή άλλως θα προχωρήσει στην συγκρότηση Επιτροπής. Ακολούθησαν τηλεφωνήματα και μηνύματα από συμβούλους που ήθελαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, χωρίς να γίνουν δεκτά τα αιτήματα από το προεδρείο προκαλώντας έτσι έντονες διαμαρτυρίες.

To top