Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υποδέχτηκε και πάλι τους φοιτητές και φοιτήτριές του

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υποδέχτηκε και πάλι τους φοιτητές και  φοιτήτριές του

Το δικό της μήνυμα με την ευκαιρία της επιστροφής των φοιτητών στα αμφιθέατρα , έστειλε η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Μετά από τη μακρά περίοδο από απόσταση εκπαιδευτικής διαδικασίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υποδέχτηκε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του και πάρα τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες πανδημίας.

Το νέο αυτό ξεκίνημα εξελίσσεται πολύ ομαλά. και ωφείλεται κατεξοχήν στην υποδειγματική και υπεύθυνη στάση και αγαστή συνεργασία των φοιτητών και φοιτητριών , των διδασκόντων και διδασκουσών και όλων των λοιπών μελών της κοινότητάς.

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιό μας έχει μεριμνήσει για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και προστασίας.  Με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών έχει εξασφαλιστεί   καθαριότητα, εξαερισμός και απολύμανση όλων των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων μετά από κάθε μάθημα, καθώς και των κοινόχρηστων χώρων και χώρων υγιεινής αντίστοιχα. Έχει επίσης οργανωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς ο συστηματικός έλεγχος των εισερχομένων σε κάθε κτήριο των έξι ακαδημαϊκών μονάδων μας όπου πραγματοποιείται η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ελάχιστα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών κατά την αρχή της ημέρας αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατόν και πιστεύουμε ότι θα μετριαστούν σημαντικά με την πάροδο του χρόνου και τη σχετική εξοικείωση. Τέλος, το Πανεπιστήμιο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει διαμορφώσει όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που αφορούν στις διαδικασίες για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων covid-19.

Χαιρετίζουμε με θέρμη το γεγονός που προκύπτει από τους ελέγχους ότι η πλειονότητα των μελών της κοινότητάς μας και δη των φοιτητών/τριών μας έχει εμβολιαστεί και για άλλη μια φορά καλούμε όσες και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, ως στάση ατομικής ευθύνης αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν αισιόδοξους/ες ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, προς όφελος των φοιτητών και φοιτητριών μας και όλων των μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας που υπηρετούν και υποστηρίζουν την ποιοτική διδασκαλία και έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Καλό μας ξεκίνημα, καλή μας συνέχεια!

Η Πρυτάνισσα

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

To top