Επιχειρηματική αποστολή από τη Λιβύη στη Μυτιλήνη

Επιχειρηματική αποστολή από τη Λιβύη στη Μυτιλήνη

Επίσκεψη  αντιπροσωπείας  του Επιμελητήριου της Τρίπολης στη Λιβύη  με τη συμμετοχή και Λίβυων επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λέσβου. Στη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία των δυο πλευρών ενώ υπογράφθηκε και μνημόνιο συνεργασίας.

Από πλευράς του Επιμελητηρίου, την επιχειρηματική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος  Βαγγέλης Μυρσινιάς, με τον Αντιπρόεδρο Παρασκευά Φραντζέσκο, τον Υπεύθυνο  Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κώστα Σωτηράκη, τον Πρόεδρο  του τμήματος Μεταποίησης Παναγιώτη Καρίπη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρη Βερναρδάκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία  μέσω του Επιμελητηρίου Λέσβου, με  Λέσβιους επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξαγωγές στη Λιβύη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη,  Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κατσαβέλλης, επιχειρηματίες από τους κλάδους παραγωγής του νησιού μας, όπως ελαιοπαραγωγοί, παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων, μελισσοκομικών προϊόντων, χονδρέμποροι κρέατος, τουριστικοί πράκτορες, κ. α., ενώ το Επιμελητήριο της Τρίπολης της Λιβύης εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής και εκτελών χρέη Προέδρου κ. Mohamed Bashir Duzan, και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών και Σύμβουλος Διαχείρισης Ποιότητας Dr. Tarek Elsmuai.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στους ιστορικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο περιοχών, στις νέες προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων και στις δυνατότητες διείσδυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη Λιβύη με τους εκπρόσωπους  του Επιμελητηρίου της Τρίπολης, να δείχνουν ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα του νησιού, για τα οποία υπάρχει προοπτική υψηλής ζήτησης στη Λιβύη.

Σαν επιστέγασμα της σύσφιξης των σχέσεων, οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με αντικείμενο την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των ελληνικών και λιβυκών επιχειρήσεων αλλά και των δύο Επιμελητηρίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς μίλησε στον Αίολο για την πρωτοβουλία αυτή που ανοίγει νέους ορίζοντες επενδύσεων στη Λέσβο.

 

To top