Γιάννης Μπουρνούς: «Δώστε στις νέες μητέρες το επίδομα μητρότητας ακόμα και με λιγότερα ένσημα»

Γιάννης Μπουρνούς: «Δώστε στις νέες μητέρες το επίδομα μητρότητας ακόμα και με λιγότερα ένσημα»

Ερώτηση στον Υπουργείο Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, συνυπογράφουν 46 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τις απορρίψεις επιδομάτων μητρότητας σε νέες μητέρες με εποχιακή απασχόληση.

Πιο αναλυτικά όπως σημειώνουν «Δυστυχώς, ενώ τα ένσημα για ένταξη στο ταμείο ανεργίας των χιλιάδων εποχιακών μειώθηκαν στα 50 λόγω της πανδημίας, στον ΕΦΚΑ διατηρήθηκε το όριο των 200 ημερών εργασίας προκειμένου οι ασφαλισμένες μητέρες να λαμβάνουν το επίδομα μητρότητας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας, μεγάλο μέρος των εργαζομένων γυναικών βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας για μεγάλα διαστήματα και με αδυναμία να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη επιδομάτων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τονιστεί η σημασία και η αναγκαιότητα των επιδομάτων μητρότητας για τη στήριξη των νέων μητέρων και την αναχαίτιση της υπογεννητικότητας, ιδίως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας να μειώσει τον απαιτούμενο αριθμό ημερομισθίων για τη λήψη του επιδόματος μητρότητας από ασφαλισμένες μητέρες, καθώς και να επανεξετάσει αναδρομικά τις απορριφθείσες αιτήσεις που αφοροούν την περίοδο της πανδημίας».

To top