Σε κλίμα έντασης η δίκη του εκπαιδευτικού | Διεκόπη για τις 24 Ιουνίου

Σε κλίμα έντασης η δίκη του εκπαιδευτικού  | Διεκόπη για τις 24 Ιουνίου

Τέταρτη μέρα της δίκης του εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις και χειρονομίες σε βάρος μαθητριών την ώρα του μαθήματος. Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, κατέθεσαν την Τρίτη κυρίως μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και η διευθύντρια του σχολείου. Η δίκη διεξάγεται από την πρώτη μέρα σε φορτισμένο κλίμα, ενώ σήμερα ένταση και έντονες αποδοκιμασίες προκλήθηκαν όταν μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου,  σε ερώτηση της έδρας για τις καταθέσεις των κοριτσιών που με κλάματα περιέγραψαν όσα έζησαν μέσα στην τάξη, σχολίασε ότι «και οι κροκόδειλοι κλαίνε». Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έκρηξη μιας μητέρας η οποία έφυγε εκνευρισμένη από την αίθουσα και καθώς έσπρωξε με δύναμη την πόρτα, έσπασε το τζάμι. Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη σύλληψή της και η γυναίκα η οποία λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη αφού  παραπέμφθηκε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

 

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της Διευθύντριας του σχολείου η οποία  έπεσε σε αντιφάσεις όσο αφορά τις ενέργειες που έκανε, από τη στιγμή που έγιναν οι καταγγελίες των μαθητριών και των γονιών, αλλά και  μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Τόσο οι δικαστές όσο και ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής κ. Γιάννης Πετρέλλης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Διευθύντρια είχε καταθέσει ότι «επέπληξε έντονα» τον εκπαιδευτικό μετά τις καταγγελίες των κοριτσιών, δείχνοντας να λαμβάνει υπ’ όψιν τα όσα οι μαθήτριες κατήγγειλαν. Από την άλλη μεριά εμφανίζεται να καλεί τον Σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου  προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές υποστήριξής του.

Η Εισαγγελέας της έδρας σχολίασε την στάση της διευθύντριας λέγοντας μάλιστα «Λυπάμαι πολύ που διαπιστώνω ότι παρόλο έχετε την ιδιότητα της διευθύντριας του σχολείου, παρουσιάζετε επιλεκτική μνήμη για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Θυμόσαστε ότι θέλετε να θυμόσαστε»

Λόγω παρέλευσης του ωραρίου η δίκη διεκόπη για τις 24 Ιουνίου.

To top