Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη- Τουλάχιστον 36 νεκροί

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη- Τουλάχιστον 36 νεκροί

Σύγκρουση τρένων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης λίγο έξω από τα Τέμπη και τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Update 15:15 : Στην τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής ο εκπρόσωπος του σώματος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι – εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το οποίο, από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, βρέθηκε πάνω σε άλλα 2 βαγόνια.
Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, μετακινήθηκε στο έδαφος και ελέγχθηκε.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, στο συγκεκριμένο βαγόνι, ξέσπασε πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που έφθασαν ακόμη και τους 1300 βαθμούς κελσίου, γεγονός, που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν εντός.
Οι τραυματίες που νοσηλεύονται είναι 72, εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ
Οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι. Όταν ολοκληρώσουν, θα συνεχίσουν στο τρίτο βαγόνι.

Update: 10:00 π.μ. : Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οι 66 παραμένουν για νοσηλεία.

Τουλάχιστον 85 είναι οι τραυματίες ενώ οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα βαγόνια. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Είκοσι πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, ενός φορτηγού τρένου και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκλήθηκε και πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής, η φωτιά έχει πλέον σβήσει αλλά η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη. Τους επιβάτες που απεγκλωβίζει η πυροσβεστική τους παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ.
Φωτο Protothema

To top