‘Εκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια εν αναμονή της “Ελπίς”

‘Εκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια εν αναμονή της “Ελπίς”

Έκτακτη σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων επιχειρησιακών φορέων, με θέμα την επιδείνωση του καιρού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τις επόμενες ώρες.

Στην σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η συνεργασία όλων, ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας γενικότερα και να αποφευχθούν ή να περιοριστούν στο ελάχιστο τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργήσει η κακοκαιρία.

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες Πέμπτη 20/01/2022 από την ΕΜΥ/ΕΜΚ, διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα “ΕΛΠΙΣ” (“ELPIS”) στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22/1/2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022).Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα και είμαστε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη κακοκαιρία. Συγκαλέσαμε την σημερινή σύσκεψη μετά και από εντολή του Περιφερειάρχη ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων επιχειρησιακών φορέων και να συντονιστούμε ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκληθούν. Καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να επικοινωνούν άμεσα είτε με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στο τηλέφωνο 2251200300 είτε με την Aστυνομία ή την Πυροσβεστική σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

To top