Βολές Μπουρνού κατά Αθανασίου: «Σπεύδει να χαιρετίσει τη νέα δομή χωρίς να ονοματίσει την περιοχή»

Βολές Μπουρνού κατά Αθανασίου: «Σπεύδει να χαιρετίσει τη νέα δομή χωρίς να ονοματίσει την περιοχή»

Κριτική κατά του Αντιπροέδρου της βουλής, βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή την τοποθέτησή του σήμερα για το μεταναστευτικό. «Κοροϊδεύει ο κ. Αθανασίου τους ψηφοφόρους του ότι η δομή θα είναι «μικρή», 2.500 ατόμων, αποσιωπώντας ότι θα είναι χωρητικότητας 5.000 ατόμων» αναφέρει μεταξύ άλλων, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι «χαιρετίζει τη νέα δομή χωρίς να την ονοματίζει».

Αναλυτικά ο κ. Μπουρνούς αναφέρει τα εξής:

«Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Αθανασίου. Αυτός και το κόμμα του επένδυαν επί χρόνια σε ακροδεξιές τερατολογίες και στην καλλιέργεια των πιο ποταπών ενστίκτων στο εκλογικό τους σώμα, ώστε να ξεχαστούν τα ντροπιαστικά πεπραγμένα τους και να ξανανοίξει ο δρόμος για την εξουσία και τα πολυπόθητα οφέλη της. Αναμενόμενες οι αποσιωπήσεις και τα ψεύδη. Όπως όταν ο κ. Αθανασίου μιλάει για μείωση του αριθμού των «μεταναστών» (αιτούντες άσυλο είναι κ. Αθανασίου, υπήρξατε και λειτουργός της δικαιοσύνης), από 23.500 σε 1.900, χωρίς να αναφέρει βεβαίως ότι σε αυτόν τον αριθμό εκτοξεύτηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη Μόρια με 5.678 άτομα. Και εκτοξεύτηκαν, επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των ακροδεξιών εμμονών που καλλιέργησε στους ψηφοφόρους της και στα αυτοδιοικητικά της στελέχη στην ενδοχώρα και αρνιόταν επί μήνες να κάνει αποσυμφορήσεις.

Σήμερα που η πανδημία και οι συνεννοήσεις Ερντογάν-Μέρκελ προκάλεσαν μείωση των ροών, ο κ. Αθανασίου, σπεύδει, κατ’ εντολή Μαξίμου, να χαιρετίσει την κατασκευή της δομής στη Βάστρια, χωρίς καν να ονοματίσει την περιοχή μάλιστα.Σήμερα, ο κ. Αθανασίου θυμήθηκε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας να υποδέχεται και να καταγράφει τους αιτούντες άσυλο. Αλήθεια; Τώρα προέκυψαν αυτές οι υποχρεώσεις ή υπήρχαν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός και το κόμμα του αλάλαζαν αφηνιασμένοι να τους «στείλουμε από κει πού’ρθαν»;

Κοροϊδεύει ο κ. Αθανασίου τους ψηφοφόρους του ότι η δομή θα είναι «μικρή», 2.500 ατόμων, αποσιωπώντας ότι θα είναι χωρητικότητας 5.000 ατόμων, που προφανώς στην πρώτη προσφυγική κρίση, και με δεδομένη την φανατισμένη απροθυμία αυτής της κυβέρνησης να μεταφέρει πρόσφυγες στην ενδοχώρα, θα πολλαπλασιαστούν. Ούτε βέβαια θα είναι «κλειστή», καθώς ούτε μπορεί να γίνει, ούτε το έχει δεχτεί αυτός που πληρώνει, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τα «μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία άρχισαν να πραγματοποιούνται», δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε, θα το αποδώσουμε σελάθος αντιγραφής από τα προεκλογικά δελτία τύπου»

To top