Το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στον παγκόσμιο διαγωνισμό Moon Camp

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στον παγκόσμιο διαγωνισμό Moon Camp

Με τρία  projects συμμετείχαν φέτος οι μαθητές τις Γ’ τάξης και του ομίλου 3D Printing που λειτουργεί στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Βύρων Σιβολαπένκο», στον παγκόσμιο διαγωνισμό Moon Camp που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γραφείο ESERO.

Οι μαθητές σχεδίασαν με την βοήθεια της εφαρμογής τρισδιάστατης σχεδίασης Tinkercad τα δικά τους 3D σχέδια (διαστημόπλοιο, διαστημικές εγκαταστάσεις, οχήματα κ.α.) τα οποία στη συνέχεια ενώθηκαν για να δημιουργήσουν την διαστημική αποστολή που επέλεξαν.

Διαστημικές αποστολές σε Τιτάνα, Εγκέλαδο, Γανυμήδη και Ευρώπη με σκοπό την άντληση υδρογονανθράκων για παρασκευή καύσιμων, εύρεση νέων ορυκτών και δοκιμές σε διαστημικές καλλιέργειες είναι μερικές από τις ιδέες των παιδιών…..

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή του Moon Camp, αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ESA( European Space Agency – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) και τα 3 έργα των μαθητικών ομάδων του σχολείου μας. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Γ1 με το έργο «Project Enceladus». Στην δεύτερη ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Γ2 με το έργο «Project Titan». Τέλος, στην τρίτη ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του ομίλου “3D Printing” με το έργο «Space life».

Όλοι οι μαθητές θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια τελική διαδικτυακή εκδήλωση με έναν αστροναύτη του ESA και ειδικούς του διαστήματος.

Δείτε τα έργα των μαθητών πατώντας στους τίτλους των έργων:

Γ1: τίτλος έργου: «Project Enceladus»

Γ2 , τίτλος έργου: Project gallery 2023 2024 – Moon Camp Challenge

Όμιλος 3D Printing, τίτλος έργου: Project gallery 2023 2024 – Moon Camp Challenge

Τα έργα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας και του Ομίλου 3D Printing με υπεύθυνο καθηγητή Ιγνάτη Λασκαρίδη

To top