Πασχαλινή επίσκεψη Ροταριανών στην «Κυψέλη»

Πασχαλινή επίσκεψη Ροταριανών στην «Κυψέλη»

Την Παρασκευή 26 Απριλίου το μεσημέρι, μέλη του Ροταριανού Όμιλου Μυτιλήνης, με την πρόεδρο του Ομίλου Ιωάννα Ζούρου και μέλη του Δ.Σ., επισκέφτηκαν  το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ «ΚΥΨΕΛΗ».

Η εκδήλωση αυτή προγραμματίστηκε εν όψει των εορτών του Πάσχα και τις προσπάθειες του Ρ.Ο.Μ. για Ηθική, Υλική βοήθεια και Συμπαράσταση τόσο στα παιδιά που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό αυτό Ίδρυμα, όσο και για το προσωπικό που παρέχει τις ουσιαστικές και ανεκτίμητες υπηρεσίες του.

«Η επίσκεψη μας αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το έργο που
γίνεται αλλά και να δώσουμε μεγάλη χαρά στα 35 παιδιά που παρακολουθούν τα
προγράμματα της «ΚΥΨΕΛΗΣ». Η υποδοχή που μας επεφύλαξαν ήταν ζεστή και
ενθουσιώδης. Τα παιδιά διαφόρων ηλικιών, από μικρά έως και ενήλικα, μας έδειχναν
ποικιλότροπα την άδολη αγάπη τους. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από
τις εντυπώσεις των στιγμών, που είναι γροθιές στο στομάχι. Ένας κόμπος πνίγει το
στήθος και με δυσκολία συγκρατούνται τα δάκρυα.

Η προϊσταμένη του Ιδρύματος κ. Βάνα Αλατερού και το εκπαιδευτικό και υπαλληλικό προσωπικό, μας ξενάγησαν στους χώρους άθλησης, πνευματικής εξάσκησης, τεχνολογικής εκπαίδευσης αλλά και σε χώρους για ειδικές περιπτώσεις στις οποίες γίνονται προσπάθειες για ενίσχυση της πνευματικής συγκέντρωσης. Διαπιστώσαμε το πόσο σημαντικό είναι το έργο που παρέχεται, τις δυσκολίες που συναντούν στο έργο τους, κυρίως από ελλείψεις πιο σύγχρονων εξειδικευμένων οργάνων και εξοπλισμού. Επίσης διαπιστώσαμε πόσο δύσκολο αλλά και ψυχοφθόρο είναι το επάγγελμα, στην ουσία λειτούργημα, που παρέχουν. Στις εξηγήσεις τους ψυχολόγοι, δάσκαλοι-ες και λοιπό ειδικευμένο προσωπικό δάκρυζαν και δυσκολευόταν στο να εκφράσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η πρόεδρος κ. Βάνα Αλατερού μας ενημέρωσε για το ιστορικό ίδρυσης, τους δωρητές
του οικοπέδου και τον τηλεοπτικό μαραθώνιο που συνέβαλαν να ολοκληρωθεί αυτή
η προσπάθεια και να στηθεί εκ θεμελίων αυτό το οποίο βλέπαμε μπροστά μας και
πόσο εύρυθμα και υποδειγματικά λειτουργούν

Μας ενημέρωσε επίσης, για το πως από τον αρχικό αριθμό των 22 τροφίμων, έφθασε σήμερα η «ΚΥΨΕΛΗ» νόμιμα να εξυπηρετεί 35 παιδιά. Τόνισε την ανάγκη προμήθειας ενός ακόμα VAN, μικρού αυτοκινήτου εννέα (9) θέσεων, για μεταφορά και άλλων παιδιών από χωριά και κωμοπόλεις μακριά από την πόλη της Μυτιλήνης.

Εμείς σαν Όμιλος γευματίσαμε με τα παιδιά, με πίτσα και χυμούς, που ήταν προσφορά του φίλου του Ομίλου και μελλοντικού Ροταριανού Σταύρου Μυρογιάννη, στη μνήμη του πατέρα του, Στυλιανού Μυρογιάννη.

Tα μέλη του Ομίλου μας μοίρασαν σε όλα τα παιδιά πασχαλινά σοκολατένια αυγά και άλλα δωράκια χαρίζοντάς τους χαρά και ικανοποίηση. Επίσης τα μέλη μας αγόρασαν λαμπάδες και άλλα χειροτεχνήματα των παιδιών για μικρή οικονομική ενίσχυσή τους».

To top