Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι κεραμικής, για ειδική ομάδα κοινού, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 11 το πρωί, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Αρχικά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοδική έκθεση «1922» που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο. Στη συνέχεια, αντλώντας έμπνευση από εκθέματα, όπως σερβίτσια φαγητού που χρησιμοποιούσαν στη Σμύρνη, θα γνωρίσουν την τέχνη της κεραμικής και, με την καθοδήγηση της κεραμίστριας Μαγδαληνής Βασίλα, θα δημιουργήσουν κεραμικά πιάτα από κόκκινο πηλό.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα του εορτασμού έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

To top