Εκδήλωση στο Επιμελητήριο για την «Πρόληψη ατυχημάτων στο εργοτάξιο»

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο για την «Πρόληψη ατυχημάτων στο εργοτάξιο»

Παρουσίαση με θέμα: «Πρόληψη ατυχημάτων στο εργοτάξιο» και συνοπτική ανάπτυξη βασικών θεμάτων και νομοθεσίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων στο εργοτάξιο και στα “εργαλεία” που διατίθενται, καθώς και χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου, 18:00-21:00, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μυτιλήνης, από το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ.

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ αντιλαμβανόμενο το δύσκολο και σύνθετο περιβάλλον στο οποίο καλούνται οι μηχανικοί να υλοποιήσουν τα τεχνικά έργα (μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή, τεχνικοί ασφαλείας), προχωρά στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, όπου η Κα Κωνσταντίνα Ζορμπά, Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός, Υπεύθυνη Παραρτήματος Ιωαννίνων του φορέα των κοινωνικών εταίρων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. (https://www.elinyae.gr/), θα παρουσιάσει το θέμα «Πρόληψη ατυχημάτων στο εργοτάξιο».

Στη συνέχεια έμπειροι διασώστες από το Χαμόγελο του Παιδιού (https://www.hamogelo.gr/) θα παρουσιάσουν την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση ατυχημάτων και την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών.
Αναλόγως των ερωτήσεων και του ενδιαφέροντος, η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε συνθήκες και πιθανές περιπτώσεις που μπορούν να συμβούν στην πράξη (λιποθυμία, ανακοπή, πτώση από ύψος κλπ).

 

To top