Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Βοστάνειο, πραγματοποίησε περιοδεία την Τρίτη 26 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα,  οπού συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ για τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, ιδίως για την απαράδεκτη απόφαση των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων, την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις, που συζητήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Συζήτησε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχει το κάθε τμήμα του νοσοκομείου ξεχωριστά. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πλούσια συζήτηση έγινε με τους εργαζόμενους στη καθαριότητα, στην μαιευτική κλινική, στην παθολογική κλινική, στο ακτινολογικό, τους τραυματιοφορείς και αλλού. Ξεκάθαρη ήταν η αντίθεση των εργαζομένων με το μέτρο των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Σε όλα τα τμήματα εκφράστηκε η αγανάκτηση των εργαζομένων για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, που οδηγεί σε υπερεντατικές συνθήκες εργασίας και εκατοντάδες ώρες οφειλόμενων ρεπό που είναι αδύνατον να δοθούν. Βάρδιες που βγαίνουν χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων, με χαρακτηριστική την αγονία που εκφράστηκε στη μαιευτική πως η βάρδια βγαίνει ”κάνοντας τον σταυρό μας”, με 2 μαίες στη βάρδια να καλύπτουν 3 τμήματα του μαιευτικού. Τονίστηκε ακόμα το πρόβλημα των καθηλωμένων μισθών που εξανεμίζονται από την ακρίβεια αλλά και η ανασφάλεια των ελαστικών και ορισμένου χρόνου συμβάσεων εργασίας, για μεγάλο μέρος των εργαζομένων που καλύπτουν απαραίτητες υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Από τη μεριά της η βουλευτής ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για την υγεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, για τις εργασιακές σχέσεις, την ακρίβεια κ.τ.λ. Μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αποτέλεσμα των πολιτικών υποστελέχωσης που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και υγειονομικών, εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί παραπέρα την κατ’ όνομα δημόσια Υγεία, διαιωνίζοντας τα προβλήματα των ασθενών και επιβαρύνοντας κι΄ άλλο τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων. Τόνισε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί την πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας στο νησί με όλο το αναγκαίο μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό και εξοπλισμό, στηρίζει τους αγώνες των υγειονομικών για ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό, όπως επίσης και για την ύπαρξη δημόσιας, δωρεάν Υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τέλος ανέφερε ότι το ΚΚΕ όπως όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου και όλων των υγειονομικών θα παλεύει για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και θα αναδείξει με όλες του τις δυνάμεις, ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στο νησί, παλεύοντας μαζί με το λαό ταυτόχρονα και για λύσεις, για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.
2 / 2
Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, γιατί μπορούν να αποσπάσουν νίκες μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων τους και να εκφράσουν μαζικά την αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους όλες τις λαϊκές ανάγκες, με ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ και στις Ευρωεκλογές.

To top