Εξόρμηση παρατήρησης άγριων ορχιδεών στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Εξόρμηση παρατήρησης άγριων ορχιδεών στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Νέα παρατήρηση άγριων ορχιδεών διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην περιοχή «Μπαλή Αλώνια».

Η εξόρμηση παρατήρησης άγριων ορχιδεών θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες, η πρώτη στις 12 μ.μ. – 13.00 μ.μ. και η δεύτερη στις 13.00 μ.μ. – 14.00 μ.μ.

Αυτή την φορά θα ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερες ανθισμένες ορχιδέες και νέα είδη ορχιδεών που δεν ανθοφορούσαν κατά την προηγούμενη εξόρμηση. Πρόκειται για είδη που άρχισαν να ανθοφορούν μερικές ημέρες αργότερα από τις υπόλοιπες ορχιδέες. Μέσα σ’ αυτές περιλαμβάνονται η Όφρυς η μαστοφόρος, η Όφρυς η ομφαλόσχημος και αρκετά είδη του γένους Serapias.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και μερικά από τα ανθισμένα φυτά της πλούσιας χλωρίδας του Πάρκου που κοσμούν τις περιπατητικές διαδρομές και τα φρύγανα, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα αρώματα και την ομορφιά τους στο μοναδικό γεωλογικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου.

Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr

To top