Μπλακ άουτ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – Διακοπή ρεύματος για μια ώρα περίπου σε όλη τη Λέσβο

Μπλακ άουτ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – Διακοπή ρεύματος για μια ώρα περίπου  σε όλη τη Λέσβο

Άλλη μια βλάβη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, έγινε η αιτία να παρασύρει ολόκληρο το δίκτυο ηλεκτροδότησης  του νησιού και να σημειωθεί μπλακ -άουτ σε όλη τη Λέσβο, για περίπου 50 λεπτά   σε ώρα αιχμής από τις 11.30 το πρωί.

Συγκεκριμένα βραχυκύκλωμα που ξεκίνησε  σε εξωτερικό δίκτυο της ΔΕΗ παρέσυρε τα Αιολικά Πάρκα και τα φωτοβολταϊκά  που βγήκαν εκτός λειτουργίας και ακολούθως λόγω της χαμηλής ζήτησης αυτή την περίοδο παρέσυραν και τις  λίγες μηχανές λειτουργούσαν στο εργοστάσιο. Ο Διευθυντής του Εργοστασίου της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Γιαννίκος εξηγεί ότι σε περίοδο αυξημένης ζήτησης λειτουργούν περισσότερες μηχανές οπότε σε περίπτωση που βγουν εκτός λειτουργίας τα αιολικά πάρκα, μπορούν  οι μηχανές που είναι σε λειτουργία να υποστηρίξουν τη ζήτηση.

Η ηλεκτροδότηση  ξεκίνησε σταδιακά να αποκαθίσταται ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη γύρω στις 12.20  . Έντονα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες πολιτών και επιχειρηματιών για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που δεν λένε ν’ αντιμετωπισθούν.

Ο κ. Γιαννίκος μίλησε στον Αίολο και για η διασύνδεση της Λέσβου και των άλλων νησιών του Αιγαίου με υποβρύχια και χερσαία καλώδια το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στο 2028 -30 και θα δώσει οριστική  λύση στην ενεργειακή κάλυψη του νησιού ενώ θα κλείσει  και το ρυπογόνο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη.

To top