Τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 98 ΑΔΤΕ | Ανέλαβε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 98 ΑΔΤΕ | Ανέλαβε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης

Έπειτα από δύο χρόνια στο τιμόνι της  98 ΑΔΤΕ, ο Διοικητής υποστράτηγος Γρηγόρης Μπουντλιάκης αποχαιρέτησε σήμερα Δευτέρα  τη Λέσβο και την Στρατιωτική Μεραρχία σε μία συγκινητική τελετή παράδοσης – παραλαβής που έγινε το πρωί, παρουσία του Στρατηγού Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου και πλήθους εκπροσώπων τοπικών αρχών του νησιού. Ο Γρηγόρης Μπουντλιάκης μετακινείται στο ΓΕΕΘΑ και στη θέση του τοποθετείται νέος διοικητής της 98 ΑΔΤΕ ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης ο οποίος επίσης προέρχεται από το ΓΕΕΘΑ και  ήταν διοικητής και στην  96 ΑΔΤΕ στη Χίο.

Αποχαιρετώντας στη Λέσβο, σε ομιλία του, δήλωσε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησε στην 98 ΑΔΤΕ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό που επέδειξε αφοσίωση στο καθήκον ενώ ευχαρίστησε και τον υπόλοιπο κόσμο της Λέσβου που τον στήριξε με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του. Με συγκίνηση διάβασε τους στίχους του Ελύτη που μιλάει για τη Λέσβο: «Πουθενά σε κανένα άλλο μέρος της γης ο ήλιος και η σελήνη  δεν συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά όσο εδώ», είπε. «Αποχωρώ σήμερα με την αίσθηση ότι πετύχαμε. Μη ξεχνάτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εξελιχθούμε, να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που αντέχει τόσα χρόνια την απουσία μου και τους είπε ευγνώμων», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ο νέος διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης με τη σειρά του  ευχαρίστησε τον συνάδελφο αλλά και φίλο του Γρηγόρη Μπουντλιάκη για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή του ενώ δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που έπειτα από 31 χρόνια επιστρέφει στη Λέσβο. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο την αποστολή μας», τόνισε.

Στην τελετή παράδοση – παραλαβής παρευρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος και ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αρώνης, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» Πανάγος Κουφέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του «Θεομήτωρ» Δημήτρης Παραδέλλης.

To top