Aνακοίνωση – απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου στην καταγγελία της ΛΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην καταγγελία της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σχετικά με την «καταγγελία» της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη δήθεν «επιμονή της δημοτικής αρχής για διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας την Τετάρτη 28/2/24» η οποία μάλιστα «εγείρει και πολλά ερωτήματα»(;), είμαστε υποχρεωμένοι να προλάβουμε τις εντυπώσεις που επιχειρούν να προκαλέσουν οι συνάδελφοι της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, κάνοντας μικροπολιτική επάνω σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα, εκείνο της τραγωδίας των Τεμπών.
Καταρχάς λοιπόν να πούμε ότι η πρόσκληση για την διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας αύριο Τετάρτη 28/2, έχει αποσταλεί στους δημοτικούς συμβούλους 12 ημέρες πριν και σε μία περίοδο όπου δεν ήταν γνωστή η προκήρυξη της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που συμπίπτει με την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.
Η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, γίνεται κάθε δύο μήνες, είναι υποχρεωτική και η παράλειψη σύγκλησής της εντός της προθεσμίας αυτής αποτελεί βάσει της παραγράφου 1 του άρθρου 67 «σοβαρή παράβαση του καθήκοντος του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου».
Για όσους καλόπιστα τώρα μπορεί να αναρωτηθούν γιατί δεν μπορεί να μετατεθεί η ημερομηνία της συνεδρίασης ενδεχομένως για μεθαύριο Πέμπτη 29/2 (σ.σ. τελευταία δηλαδή ημέρα της προθεσμίας), ο λόγος είναι ότι ο Δήμαρχος (και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι) έχουν προγραμματισμένες –ομοίως εδώ και δύο τουλάχιστον εβδομάδες- συναντήσεις στην Αθήνα με Υπουργεία. Να σημειωθεί εδώ ότι βάσει πάλι του Νόμου, η παρουσία του Δημάρχου στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας είναι υποχρεωτική.
Για όσους επίσης καλόπιστα μπορεί να αναρωτηθούν γιατί η ημερομηνία της συνεδρίασης δεν μπορούσε να μετατεθεί μία ημέρα πριν, ενδεχομένως χθες, θα μπορούσαμε μπαίνοντας στην λογική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να πούμε ότι σκοπίμως δεν διατυπώθηκε κάποιο σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, γιατί ίσως δεν θα υπήρχε μετά λόγος για να βγει η σημερινή ανακοίνωση της παράταξης των συναδέλφων μας. Αλλά δεν θα το κάνουμε.
Είναι όμως πραγματικά απογοητευτικό, ένα ζήτημα καθαρά τυπικό που θα μπορούσε να λυθεί εν μέσω ασφυκτικών προθεσμιών με μία καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου, να επιχειρείται να μετατραπεί σε μείζον πολιτικό αλλά και σε δίκη προθέσεων. Γιατί σε τελική ανάλυση προσβάλλει όχι μόνο τα μέλη της δημοτικής αρχής, αλλά όλο το δημοτικό συμβούλιο έστω και το να υπονοείται ότι η διεξαγωγή μίας ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου -και μάλιστα με αυτά τα δεδομένα- εναντιώνεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή ή ακόμη χειρότερα… «συγκαλύπτει τις ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη».

To top