Λαϊκή Συσπείρωση: «Μάθαμε για την ίδρυση Μονάδας Ψυχικής Υγείας στη Δυτική Λέσβο από τα Μέσα»

Λαϊκή Συσπείρωση: «Μάθαμε για την ίδρυση Μονάδας Ψυχικής Υγείας στη Δυτική Λέσβο από τα Μέσα»

Τη σύμφωνη γνώμη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου έχει η υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ με σκοπό την διεκδίκηση ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο κτίριο του πρώην ΚΑΠΗ και Γυμνασίου Πολιχνίτου. Παρόλαυτα, όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, όχι μόνο δεν ενημερώθηκε ποτέ το τοπικό και δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, ώστε να καταθέσει τις όποιες προτάσεις του, αλλά ούτε καν για το τι είδους δομή πρόκειται να φτιαχτεί.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής;

«Με Δελτίο Τύπου και από τα Μέσα έγινε γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου υπέγραψε Προγραμματική Συμφωνία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ με σκοπό την διεκδίκηση ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο κτίριο του πρώην ΚΑΠΗ και Γυμνασίου Πολιχνίτου, το οποίο εσκεμμένα δεν αναφέρθηκε ως Γηροκομείο.
Είμαστε ευτυχείς που η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε επιτέλους την πρόταση μας για αξιοποίηση του κτιριακού δυναμικού σε όφελος των δημοτών και ανάπτυξη δομών Υγείας και Πρόνοιας. Και δεν είμαστε αντίθετοι.
Ωστόσο έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνεται το τοπικό και δημοτικό συμβούλιο για τέτοια θέματα. Ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
2. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τι είδους δομή προτίθεται να φτιαχτεί. Τι δυναμικότητας, πόσων θέσεων εργασίας, με ποιους όρους θα λειτουργεί κλπ. Η πρόνοια και η Υγεία πρέπει να είναι στον έλεγχο δομών του δημοσίου. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές καταγγελίες σχετικά με τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) σε τέτοιου είδους τομείς και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
3. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να λειτουργήσει Γηροκομείο στον Πολιχνίτο, στο εν λόγω κτίριο, ως παράρτημα της Ζαχάρειου Μονάδας Φροντίδας Υγείας. Για τον γηρασμένο πληθυσμό που διαμένει στον Δήμο Δυτικής Λέσβου η λειτουργεία γηροκομείων είναι καθοριστική. Η ανάγκη για τέτοιου είδους δομές είναι επιτακτική. Άλλωστε στον οικισμό του Πολιχνίτου ο Δήμος έχει στην ιδιοκτησία του αρκετά ακίνητα που να μπορεί να παραχωρήσει προς τέτοιου είδους χρήση.
4. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τον υφιστάμενο εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από τον Καποδιστριακό Δήμο Πολιχνίτου. Τι υπάρχει πλέον από αυτόν, αν κάτι έχει δοθεί που έχει δοθεί και με ποιους όρους. Το κτίριο ήταν πλήρως εξοπλισμένο να λειτουργήσει με υποδομές που αφορούσαν την διαμονή (π.χ. κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, είδη εστίασης) έως και ιατρικό εξοπλισμό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται ότι όλα τα παραπάνω θα τα θέσει στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28/2/2024. Ωστόσο καλούμε και το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου να καταγγείλει την τακτική της Δημοτικής Αρχής να μην ενημερώνει για τις κινήσεις, υποβιβάζοντας τον ρόλο του με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο».

To top