Σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Τις διοικήσεις των εργατικών σωματείων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια, τις συνταξιουχικές οργανώσεις, τους επαγγελματικούς και όλους τους φορείς και συλλόγους του νησιού, καλεί η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, να παραβρεθούν στην σύσκεψη-συζήτηση, σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην οδό Κομνηνάκη 43 (πίσω από το Επιμελητήριο), για την προετοιμασία του σχεδιασμού της πανελλαδικής πανεργατικής Απεργίας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο δηλώνει τα εξής:

«Η 28η Φλεβάρη να αποτελέσει έναν μεγάλο σταθμό κλιμάκωσης, με επίκεντρο το κόστος ζωής που ματώνει τα λαϊκά νοικοκυριά και με διεκδικήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με υπογραφές ΣΣΕ, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας κ.α.

Για να βάλουμε φρένο στους πλειστηριασμούς που «χτυπάνε» την πόρτα εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και χάνουν τα σπίτια τους.

Για να δώσουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών, που βρίσκονται στον δρόμο ενάντια στην ίδρυση μή κρατικών πανεπιστημίων, παλεύοντας για καθολική δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Για να δώσουμε συνέχεια στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στηρίζοντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού μας που ξεκληρίζονται από την γη και τα κοπάδια τους.

Για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία, με πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για να διεκδικήσουμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους.

Στις 28 Φλεβάρη που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη να φωνάξουμε ξανά “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”».

To top