«Κλιματικές πολιτικές:από τη διαπραγμάτευση στην εφαρμογή» Διάλεξη στο Τμήμα Περιβάλλοντος

«Κλιματικές πολιτικές:από τη διαπραγμάτευση στην εφαρμογή» Διάλεξη στο Τμήμα Περιβάλλοντος

Διάλεξη από την Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Εμμανουέλα Δούση, με τίτλο «Κλιματικές πολιτικές: από τη διαπραγμάτευση στην εφαρμογή», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:00 το πρωί στο Τμήμα Περιβάλλοντος, κτίριο Ξενία, Αίθουσα Β’.

Η διάλεξη θα αφορά την εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου για το κλίμα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο καθώς και στα συμπεράσματα της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντουμπάι (COP 28) και στην οποία συμμετείχε.

Η Εμμανουέλα Δούση είναι Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει μαθήματα για το διεθνές δίκαιο, τους διεθνείς οργανισμούς, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική διπλωματία. Η κυρία Δούση σπούδασε πολιτική και νομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη (Université Paris I). Διευθύνει το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ, είναι κάτοχος της έδρας UNESCO για την κλιματική διπλωματία ενώ είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΥΠΕΞ και του Εθνικού Συμβουλίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Η διάλεξη οργανώνεται στo πλαίσιo του προγράμματος μεταπτυχιακού σπουδών «Πλανητική Περιβαλλοντική Αλλαγή, Διαχείριση & Τεχνολογία» και είναι ανοικτή για το κοινό.

To top