Γιώργος Κατζανός «Θέλω να έχουμε μια καθαρή πόλη γιατί αξίζουμε κάτι καλύτερο»

Γιώργος Κατζανός «Θέλω να έχουμε μια καθαρή πόλη γιατί αξίζουμε κάτι καλύτερο»

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης Γιώργος Κατζανός στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αίολο και στην εκπομπή «Επίκεντρο» μιλάει για όλους και για όλα. Σχολιάζει το θόρυβο που δημιουργήθηκε   για το έργο στο Δημοτικό κήπο που έκανε το γύρο του διαδικτύου  και την «εικαστική παρέμβαση» που προκάλεσε αρνητικά σχόλια λέγοντας «δεν είμαι καλλιτέχνης, πήγα να φτιάξω κάτι εκεί, δεν άρεσε, απηύθυνε μάλιστα ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες της Μυτιλήνης να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο σε αυτό το  κεντρικό σημείο της Μυτιλήνης. Πρόσθεσε ακόμη ότι,  « δεν μπορεί κάποιοι να κουνάνε το δάκτυλο πίσω από το πληκτρολόγιο και να κάνουν κριτική σε εκείνον που τους καθαρίζει»

Μιλάει για τη σχέση του με τον αείμνηστο δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και πόσο επηρέασε και τη δική του διαδρομή, ενώ υπογραμμίζει ότι την κίνηση που είχε κάνει ως βουλευτής, να μη δεχθεί τα βουλευτικά προνόμια δεν την έχει ακολουθήσει κανείς άλλος μέχρι σήμερα.  Όσο αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της πόλης τονίζει ότι ακόμη και με τρεις υπαλλήλους καταφέρνει να διατηρήσει καθαρή τη Μυτιλήνη και δεν θα επικαλεσθεί ποτέ έλλειψη υπαλλήλων, ενώ συμπληρώνει  ότι στόχος του είναι να αξιοποιηθούν όλα τα οχήματα που έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία καθαριότητας. Για τα πάρκα Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίας Ειρήνης Επάνω Σκάλας αλλά και Χρυσομαλλούσας αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν εργασίες ευπρεπισμού, συντήρησης και επισκευής των οργάνων παιδικής χαράς. Στην Επάνω Σκάλα τοποθετούνται ήδη νέα όργανα παιδικής χαράς ενώ όπως τονίζει θα ενεργοποιηθεί η Δημοτική Αστυνομία για να ελέγχει την κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και να επιβάλλει πρόστιμα όπου χρειάζεται προκειμένου οι χώροι να διατηρούνται καθαροί και να μην προκαλούνται φθορές. Για το χώρο του πάρκινγκ υπογραμμίζει ότι το καλοκαίρι θα απομακρυνθούν οι Ρομά και αυτό αποτελεί προσωπική του δέσμευση.

Αποφεύγει να σχολιάσει την κατάσταση όσο αφορά την καθαριότητα από την προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν κλαίω πάνω από το χυμένο γάλα, προχωράω μπροστά». Μιλάει ακόμη για τη ΔΕΔΑΠΑΛ της οποίας ήταν πρόεδρος και αφήνει ξεκάθαρες αιχμές κατά της σημερινής διοίκησης της επιχείρησης τονίζοντας ότι «όταν αλλάζει η δημοτική αρχή, αλλάζουν και οι διοικήσεις των εταιρειών και δεν είναι ηθικό κάποιοι να παραμένουν προσκολλημένοι  στις καρέκλες τους».

Όσο αφορά το γραφείο του στο Δήμο, τονίζει ότι δεν έχει από δική του επιλογή γιατί πιστεύει ότι η θέση του είναι στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους και δίπλα στους πολίτες.

To top