Δικογραφία σε βάρος του ανήλικου με το κυνηγετικό όπλο από τη Λέσβο

Δικογραφία σε βάρος του  ανήλικου με το κυνηγετικό όπλο από τη Λέσβο

Δικογραφία  σε βάρος  12χρονου από χωριό της Λέσβου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σχηματίστηκε από την αστυνομία μετά τις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου με τον ανήλικο να φωτογραφίζεται πάνω σε περιπολικό χειρονομώντας, καθώς και μια άλλη φωτογραφία όπου κρατάει κυνηγετικό όπλο.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα ιστοσελίδας του διαδικτύου με τις φωτογραφίες του νεαρού, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο ταυτοποιηθείς ανήλικος, τον Ιούλιο του έτους 2022, κατείχε παράνομα κυνηγετικό όπλο σε περιοχή της Λέσβου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το συγκεκριμένο όπλο και κατασχέθηκε, ενώ δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος γονέα του ανήλικου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα – ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, διότι όπως προέκυψε ενέχονται σε αγοραπωλησία του προαναφερόμενου όπλου, χωρίς να τηρηθούν προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

 

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης

 

 

To top