Επαναλειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια

Επαναλειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου γνωστοποιεί την επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια Δήμου Λήμνου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου μας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Η λειτουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια στους Δήμους έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και κυρίως την υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κατοίκων του εκάστοτε Δήμου (μέσω μη φαρμακευτικών θεραπειών, όπως ασκήσεων μνήμης, εργοθεραπείας, γυμναστικής κλπ.) και την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας Δήμου Λήμνου λειτουργεί κάθε Παρασκευή 08:00-14:00, κατόπιν ραντεβού. Μέσω του Σταθμού παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

1. Συμβουλευτική στήριξη ανοϊκών και των οικογενειών τους

2. Χορήγηση τεστ αξιολόγησης της άνοιας σε άτομα άνω των 65 ετών

3. Συνεργασία με άλλες δομές

4. Ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη των διαταραχών μνήμης κατόπιν σχετικού αιτήματος από συλλόγους και δομές

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 22540-29110 και στο email: kentrokoinotitas.dlimnou@gmail.com

Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας: Πηνελόπη Μαρκάκη, Ψυχολόγος MSc, Ειδ. Ψυχοθεραπεύτρια Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου

To top