Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την σεισμόπληκτη Βρίσα

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την σεισμόπληκτη  Βρίσα

Σύσκεψη εργασίας για τα προβλήματα της σεισμόπληκτης Βρίσας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Κατά τη συζήτηση τονίσθηκε για μια ακόμη φορά το αίτημα για άρση της επικινδυνότητας που δεν επιτρέπει στο χωριό να επιστρέψει στους ρυθμούς του.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου Κώστας Αρώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, οι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, Γιώργος Αλάνης, ο Πρόεδρος της Βρίσας Νίκος Λάσκαρης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Σεισμοπαθών, της Εκκλησίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Το μείζον θέμα που απασχόλησε την σύσκεψη ήταν αυτό της άρσης της επικινδυνότητας της Βρίσας και αποφασίστηκε μηχανικοί του Δήμου Δυτικής Λέσβου να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες αυτοψία και να καταγράψουν τα «κόκκινα» κτίρια, προκειμένου να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους και να κατεδαφιστούν ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της άρσης.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην παραλίας των Βατερών και τους τρόπους που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, ζητώντας από τον Δήμαρχο κ. Βέρρο να καταθέσει πρόταση για την ανάπλαση της προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ

To top