Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μύρινα

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μύρινα

Την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Μύρινας  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης λόγω των σοβαρών ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου.

Στο αίτημα, το οποίο απεστάλη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου, που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Μύρινας του Δήμου Λήμνου, προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και σημειακές κατολισθήσεις στο Επαρχιακό και Δημοτικό-αγροτικό δίκτυο, φθορές-βλάβες σε σημαντικό αριθμό οικιών και επιχειρήσεων, καθώς και καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στο σύνολο της Δ.Ε. Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος αιτείται όπως κηρυχθεί επειγόντως η Δ.Ε. Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει τους δημότες της Δ.Ε. Μύρινας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές και βλάβες από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 28ης Νοεμβρίου, ότι μπορούν να απευθύνονται είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, στον αριθμό 22543-50015, είτε στον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη, στον αριθμό 698-5622407, προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων, με απώτερο στόχο την αποζημίωση των πληγέντων από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και οργανισμούς.

 

 

To top