Στη Λήμνο ο Χ. Αθανασίου για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Στη Λήμνο ο Χ. Αθανασίου για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Τη Λήμνο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Την Παρασκευή πραγματοποίησε συνεδρίαση η ΔΗΜΤΟ Λήμνου όπου συζητήθηκαν πλήθος ζητημάτων που αφορούν το νησί. Το σημαντικότερο πρόβλημα αυτό το διάστημα που ταλανίζει τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα. Αυτό προκύπτει καθώς απέβη άκαρπος ο διαγωνισμός που αφορούσε το δρομολόγιο Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα και ορίστηκε νέος διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου. Για το διάστημα αυτό δρομολογήθηκε το πλοίο Άνεμος της εταιρίας Ευγενίδης με απευθείας ανάθεση. Ο κ Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην μείνει ορφανή η γραμμή καθώς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τα μέλη της Κυβέρνησης να ενισχύεται συνεχώς η περιφέρεια και ειδικότερα οι ακριτικές περιοχές.

Ένα άλλο θέμα που αφορά τη Λήμνο αρκετά χρόνια και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την επίλυση του ο κ Αθανασίου είναι αυτό του Αναδασμού της Ατσικής, το οποίο έτρεξε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και πλέον έχει δρομολογηθεί. Τέλος συζητήθηκαν προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

Ανήμερα των φώτων παρέστη στον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Μύρινας, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης κκ Ιερόθεος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κατευθύνθηκε στο λιμάνι για την ευλογία των υδάτων και τέλος μετέβη στο Δημαρχείο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Εκεί πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση με την νέα Δήμαρχο κα Ελεονώρα Γεωργά και δημοτικούς συμβούλους για ζητήματα που αφορούν τη Λήμνο όπως την κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της καταστροφής του Ρωμαίικου Γυαλού από την κακοκαιρία, την ακτοπλοϊκή σύνδεση και ζητήματα πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

To top