Θεοφάνια στη Λήμνο

Θεοφάνια στη Λήμνο

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος η ημέρα των Θεοφανείων στη Μύρινα. Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Μ. Ναό της Αγίας Τριάδας, ακολούθησε η Ιερά Πομπή και η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λήμνου η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτική Αρχής, με τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη, ο οποίος, απευθυνόμενος στη Δήμαρχο κ. Ελεονώρα Γεώργα ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Αντιλαμβάνεστε, κυρία Δήμαρχε, ότι αυτή η βασιλόπιτα παίρνει τις διαστάσεις της υλοποιήσεως του έργου σας, με τις ευχές τις δικές μας αλλά και τις προσευχές της Εκκλησίας, ώστε αυτό που θα διανείμετε προς έναν έκαστον εξ ημών και πάντας ημάς να μην είναι μόνο ένα γλύκισμα, αλλά μία υπόμνησης συμπεριφοράς που πρέπει να έχουμε μοιράζοντας και δίνοντας όλοι, για να θεραπεύουμε τις ανάγκες των ανθρώπων».

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον σεβασμιότατο για τις ευλογίες του, ενώ ευχαρίστησε επίσης τον βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου που παρευρέθηκε και φέτος στην ακριτική Λήμνο, καθώς επίσης και τον Έπαρχο κ. Απόστολο Κουτσογιάννη, τονίζοντας ότι η συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μονόδρομος. Επίσης, η Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Διοικητή της 88 ΣΔΙ κ. Ιωάννη Κορρέ και τον Ειρηνοδίκη Λήμνου κ. Βασίλειο Καραβέντζα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλον τον κόσμο που παρευρέθηκε.
Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Πυρομάγλου.

Προηγουμένως, σε δήλωσή της με αφορμή την ημέρα, η Δήμαρχος ανέφερε:
«Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για τη Χριστιανοσύνη. Είναι λαμπρή ευκαιρία για τον καθένα από εμάς να στοχαστεί, να φωτιστεί και να αναβαπτιστεί με όλα όσα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική, πιο αισιόδοξη. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει όλους και να μας ανοίξει, να μας δείξει τον δρόμο της ενότητας και της ομοψυχίας, για να έχουμε ένα 2024 πιο ανθρώπινο, πιο αισιόδοξο, ένα έτος κατά το οποίο θα γεφυρώσουμε τις διαφορές μας και θα μπορέσουμε να επιλύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματά μας. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους μας».

To top