Αναφορά Παρασκευαΐδη στη βουλή για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λαύριο – Λήμνος – Αγ. Ευστρατίου- Καβάλα

Αναφορά Παρασκευαΐδη στη βουλή  για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λαύριο – Λήμνος – Αγ. Ευστρατίου- Καβάλα

Για το θέμα της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου με τα λιμάνια Λαυρίου και Καβάλας κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης  στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη. «Οι αριθμοί σας ευημερούν αλλά οι άνθρωποι στην περιφέρεια δυστυχούν»τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η αναφορά τονίζει τα εξής:

Σας καταθέτω την από 30-12-2023 Επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου, με την οποία θέτουν το θέμα της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου, διαμαρτυρόμενοι δικαίως κατά τη γνώμη μου και ενώνοντας την φωνή μου μαζί τους για τον κακό προγραμματισμό εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στον νέο διαγωνισμό που διεξήχθη στις 27-12-2023, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει Ανάδοχος με την εκπνοή της προηγούμενης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Αποτέλεσμα η διακοπή των δρομολογίων!!!!!!, εν μέσω εορταστικής περιόδου, της βασικής γραμμής εξυπηρέτησης Λαύριο – Αγ. Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, ανατρέποντας κάθε προγραμματισμό επιβατών και μεταφορέων.

Σήμερα, 2-1-2024 που κατατίθεται η παρούσα, οι επιβάτες από την Αττική για να φθάσουν στη Λήμνο στις 4 και 5 Ιανουαρίου θα διανύσουν 750 χιλιόμετρα οδικώς!!! μέχρι την Καβάλα για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη ή θα πάνε μέσω Χίου – Μυτιλήνης – Λήμνου, τις επόμενες μέρες, κάνοντας ένα ταξίδι διάρκειας 23 ωρών και αναφέρομαι πέρα των υπολοίπων επιβατών, σε εκπαιδευτικούς που πρέπει να είναι εγκαίρως στα σχολεία τους, σε στρατιωτικούς που πρέπει να είναι εγκαίρως στις μονάδες τους.

Εάν σε αυτή τη κατάσταση προστεθεί και το γεγονός της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου, από διμήνου και πλέον, τότε χωρίς υπερβολή μπορούμε να μιλάμε για Τριτοκοσμικές Καταστάσεις, εν έτει 2024 και με σημαία της κυβέρνησης την επενδυτική βαθμίδα….

Οι αριθμοί σας ευημερούν αλλά οι Άνθρωποι Δυστυχούν στις Περιφέρειες της χώρας και δη, τις παραμεθόριες.

Δυστυχώς δεν πράττετε σωστά, ούτε αυτά που δεν χρειάζονται οικονομικούς πόρους, όπως ο έγκαιρος προγραμματισμός του διαγωνισμού.

Επειδή η απαράδεκτη σήμερα κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου που ευρίσκονται στην Εθνικά Ευαίσθητη Περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, δεν μπορεί να συνεχιστεί, παρακαλώ, όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειες και αποφάσεις σας, προς αποκατάσταση της ομαλότητας και πληρότητας των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των παραπάνω νησιών, της αποσύνδεσης των δρομολογίων τους από άλλα λιμάνια, που έχουν ως συνέπεια ταξίδι 14 ωρών, που μόνο την Ανάπτυξή τους δεν εξυπηρετεί, καθώς και την πρόθεσή σας για καταλογισμό ευθυνών για τον κακό προγραμματισμό του νέου διαγωνισμού που οδήγησε στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

To top